Liigakärki Cocks torstaina Kauniaisiin

SM-liiga palaa maajoukkuetauolta tositoimiin lyhyelle loppukirille, jonka aikana saadaan jatkosarjat päätökseen. Torstaina pelataan ylemmän jatkosarjan merkeissä Kauniaisissa ottelu GrIFK-Cocks ja Helsingissä HIFK-BK-46. Alemman jatkosarjan ottelussa ÅIFK-Dicken turkulaisille on tarjolla viimeinen oljenkorsi. Lauantaina ovat vuorossa kauden viimeiset ottelut ennen Play offeja.

Ylemmän jatkosarjan sijoituksista 2-4 käydään vielä kovaa vääntöä. GrIFK on ennen kahta viimeistä ottelua tappioitta läpi kauden pelanneen Cocksin vanavedessä toisena pisteen edellä BK-46:tta, joka puolestaan on kaksi pistettä HIFK:n edellä. Sijoituksilla on merkitystä, sillä sarjan kaksi parasta etenee suoraan välieriin, kolmonen kohtaa ensi viikolla alkavissa puolivälierissä alemman jatkosarjan kakkosen, joka on tällä hetkellä SIF, ja nelonen puolestaan saa vastaansa Dickenin, joka on jo varmistanut alemman jatkosarjan voiton.

Cocks varmisti loppukauden kotikenttäedun voitettuaan kahdella edelliskierroksella BK-46:n sekä Karjaalla (36-27) että Riihimäellä (30-29), joilla se tarjosi GrIFK:lle tilaisuuden päästä jopa kolmen pisteen karkumatkalle karjaalaisiin nähden. Tuo kaula jäi toteutumatta kun Grani taipui HIFK:lle Luolassa selkeästi 21-29, ja se tiivisti samalla omalta osaltaan sarjatilannetta.

GrIFK on jo pitkään joutunut operoimaan varsin pienellä pääluvulla, eikä kolmen pelaajan maajoukkuekomennus juurikaan helpottanut joukkuepelin harjoittelua. Joukkue on kaikesta huolimatta kyennyt haastamaan vastustajiaan napakasti, esimerkeiksi kelpaavat Cocksin kauden ainoa pistemenetys sekä hieno taisteluvoitto BK:sta, molemmat Luolassa.

Nämä saattaa ratketa torstaina

Torstain otteluiden perusteella saattaa selvitä toinen tulevista puolivälieräpareista. Jos HIFK ei voita BK:ta, tullaan puolivälierissä näkemään Stadin derby -ottelusarja. Viimeksi HIFK ja Dicken osuivat pudotuspeleissä vastakkain kaudella 2020/21, jolloin Dicken eteni välieriin voitoin 2-0. Kaudella 2017/18 joukkueet pelasivat tiukkaakin tiukemman ottelusarjan, jonka Dicken käänsi edukseen 3-2.

Jos…

  • HIFK ja GrIFK voittaa, varmistaa Grani suoran välieräpaikan
  • HIFK häviää, se on jatkosarjassa neljäs
  • ÅIFK häviää torstaina, sen kausi loppuu lauantaina ja SIF on alemman jatkosarjan kakkonen
  • ÅIFK voittaa, ratkeaa viimeinen puolivälieräjoukkue lauantain ottelussa SIF-ÅIFK

Lauantain ottelukierroksella pelataan BK-46-GrIFK, Cocks-HIFK ja SIF-ÅIFK. Puolivälierät alkavat 22.3.