Cocksille selvä voitto, välieräkisa kiristyi entisestään

GrIFK:lle tarjoutui torstain sarjakierroksella yllättävä tilaisuus edetä suoraan välierävaiheeseen, mutta se olisi vaatinut voittoa Luolassa vierailleesta Cocksista. Tappioton sarjajohtaja piti kuitenkin Granin takanaan ja voitti maalirikkaan ottelun 28-36 (15-21). Kun HIFK samaan aikaan voitti omassa ottelussaan BK-46:n 29-28, jää lauantain kahteen otteluun verraton jännitysmomentti. Kolmella joukkueella on vielä mahdollisuus kuitata suora välieräpaikka.

Cocks eteni Kauniaisissa nopeasti kolmen maalin johtoon, jonka se piti hallussaan koko avauspuolikkaan. Vieraat johtivat tauolla 15-21, tilastokummajaisesta huolimatta: Patrik Roslander teki avauspuolikkaalla yhdeksän torjuntaa Dmitrii Kholmovin kahta vastaan. Ottelun lopuksi torjuntamäärät olivat Granin hyväksi 18-7.

Vieraat puolustivat tiiviisti toisellakin jaksolla, eikä Grani kyennyt Erik Åkermarckin 16-21 kavennusta lukuunottamatta kertaakaan kaventamaan eroa taukolukemista. Cocks karkasi kuuden maalin miehet Edson Imare ja Davor Basaric etunenässä, ja tunnin pelin jälkeen taululla loistivat lukemat 28-36. Kuuden maalin joukkion täydensi Granin paras pelaaja Anthony Hellakoski, Peik Sjöblomin ruuti oli kuivaa seitsemän maalin edestä.

GrIFK:n valmentaja Mikael Källman soimi joukkueensa puolustuspelaamista, joka yleensä on Granin vahvuus:

– Periaatteessa olen oikein tyytyväinen, ensimmäisen puoliajan puolustusta lukuun ottamatta. Ollaan liian kilttejä ja hieman myöhässä tilanteissa. Hyökkäyspäässä pelattiin hyvin ja hyvällä liikkeellä päästiin tilanteisiin, joissa sitten epäonnistutaan heitoissa liikaa. 28 on ihan hyvä maalimäärä, ottaen huomioon että meillä ei ole paljon nopeita hyökkäyksiä.

Cocksin ranskalainen Edson Imare on yksi SM-liigan parhaista pelaajista, hän antoi tunnustusta kotijoukkueelle, ja näki ottelun ratkaisutekijät näin:

– Aina kun tullaan Kauniaisiin ottelut ovat kovia ja isoja. Meillä oli hyvä fokus tänään tavoitteissa ja pelattiin sovitulla tavalla.

Kumpikin jatkosarja ovat viimeistä kierrosta vaille valmiiksi pelattu. Alemman sarjan loppusijoitukset ratkesivat torstaina Dickenin voitettua ÅIFK:n Turussa, samalla varmistui SIF:n Play off-paikka. Dicken kohtaa puolivälierissä ylemmän jatkosarjan viimeiseksi jäävän, SIF kohtaa kolmosen. ÅIFK päättää kautensa lauantaina Siuntiossa.