Jatkosarja päättyy todelliseen pudotuspelikierrokseen – tarjolla suora välieräpaikka

SM-liigan jatkosarja saa arvoisensa huipennuksen lauantaina, kun neljästä sijoituksesta vain yksi on ennestään varma. Cocksin takana suorasta välieräpaikasta käydään kuuma taistelu, johon GrIFK lähtee yhden pisteen etulyöntiasemassa BK-46:een ja HIFK:hon nähden. Ratkaisut haetaan Karjaalla Granin ja BK:n, sekä Riihimäellä Cocksin ja HIFK:n välillä. Äärimmäisen syheröisen tilanteen selvittyä yksi kolmesta etenee suoraan välieriin, kaksi jatkaa puolivälieriin Dickeniä ja SIF:iä vastaan.

Sarjatilanne ennen viimeistä kierrosta

# Joukkue O V T H M P
1 Cocks 5 5 0 0 174-131 13
2 GrIFK 5 2 0 3 128-156 5
3 BK-46 5 1 0 4 150-158 4
4 HIFK 5 2 0 3 142-149 4

Suurin syypää huipputasaiseen sarjapäätökseen on HIFK, joka kahdessa viimeisessä ottelussaan pesi sekä Granin että BK:n, ja nousi näiden kantaan kisaamaan vielä jopa suorasta paikasta välieriin.

HIFK:n reitillä on tosin vielä kaksi mutkaa: sen itsensä on voitettava koko kauden tappioitta kulkenut Cocks ja samaan aikaan Karjaalla olisi päädyttävä pistejakoon. Keskinäisten otteluiden perusteella välieriin marssisi tuossa tapauksessa jatkosarjan keskinäisten otteluiden maalivertailun perusteella HIFK. GrIFK voitti ensimmäisen ottelun maalilla 27-26, HIFK jälkimmäisen 29-21.

BK menee voittamalla lauantaina Granin ohi ja päätyy silloin kakkoseksi, sillä tasapisteissä HIFK:n kanssa sillä olisi parempi maaliero keskinäisissä otteluissa. Karjaalaiset voittivat kotiottelunsa 37-33, HIFK:n voittolukemat torstaina oli 29-28.

Entä sitten GrIFK? Välieräpaikka on selviö, jos Grani voittaa Karjaalla, vaihtoehtoisesti tasapeli riittää mikäli HIFK ei voita Cocksia. Jos HIFK ei ota Cocksilta pisteitä, Granin sijoitus on tappionkin koittaessa kolmas.

BK-46 neljän tappion putkessa

Mestaruutta puolustavan joukkueen tahti ylemmässä jatkosarjassa on viime ja kuluvalla kaudella ollut yllättävän kehno. Cocks kompuroi vuosi sitten itsensä finaaleistakin ulos, ja nyt hallitsevan Suomen mestarin tulokset jatkosarjassa ovat olleet lähes samaa tasoa.

Nico Rönnbergin loukkaannuttua Suomen Cupin finaalissa helmikuussa BK on ollut yllättävänkin haavoittuvainen. Jatkosarjan avausottelussa karjaalaiset voittivat HIFK:n 37-33, sen jälkeen se on kärsinyt tappiot Granille, kahdesti Cocksille ja kerran HIFK:lle. Tappioista kolme on tullut yhden maalin erolla.

Karjaan matkalle keskittyvä GrIFK on saanut maaliskuun kotiotteluistaan kahdesti kuokkaan, kun sekä HIFK että Cocks otti kahdeksan maalin vierasvoiton. Granille Karjaa ei tunnetusti ole ollut mikään kultakaivos, mutta lähtökohdat tasaiselle taisteluottelulle ovat silti kohdillaan, sillä kotijoukkueella on ottelusta kaikki menestyspaineet. GrIFK:lle ei olisi mikään katastrofi koittaa edetä puolivälierien kautta välieriin, BK:lle ja mestaruuden uusimista janoavalle yhteisölleen se olisi iso kolaus.

GrIFK toivoo kannustusta Karjaalle!

Karjaalla yleisö tunnetusti löytää isot ottelut, ja lauantaina onkin odotettavissa kauden kenties suurin yleisömassa. BK:n kotiotteluiden koko kauden keskiarvo on 437, ja tärkeiden otteluiden yhteydessä hallin ovi käy huomattavasti tuota lukua tiheämpään. 500 katsojan raja on ylittynyt jo kolmesti kauden aikana, ja europeleissä sekä Suomen Cupin finaalissa yleisöä oli lähes 800.

Lähde lauantaina Karjaalle, nyt se kannattaa, sillä tunnelma hallissa tulee olemaan huima. Ottelu alkaa kello 16, reissuun kannattaa lähteä hyvissä ajoin, sillä edessä on hieno käsipallokevään startti!

HandisTV on käsipallon uusi koti

SM-liigan jokaista ottelua voi seurata katsomon lisäksi myös kotoa käsin. Kaikki Solidsportin kotimainen käsipallosisältö löytyy nyt suoraan suomalaiselle käsipallolle räätälöidystä HandisTV:stä, joka kokoaa uudella tavalla yhteen kaikki käsipallon suorat lähetykset ja muut tapahtumat.

Voit tarpeesi ja mieltymystesi mukaan joko ostaa katseluoikeuden yksittäiseen otteluun, liittyä joukkueen kuukausikannattajaksi tai ostaa Kausipassin kilpailukykyiseen hintaan.

Tilaamalla SolidSportin kanavan handis.tv:ssä joko kuukausikannattajana (9,90 €/kk) tai Kausipassilla (79 €) saat katsottavaksesi kaikki SM-liigan ottelut livenä sopimuskauden ajan. Lue lisää vaihtoehdoista >