GrIFK lauantaina kukkoluolaan

Käsipalloliigan loppusuora ennen vuodenvaihdetta on GrIFK:n osalta todella tiivis pläjäys. Sarjakolmosella on 11 päivään ohjelmassa neljä ottelua, joista ensimmäisenä pelataan lauantaina revanssihenkisen Cocksin kanssa Riihimäellä. Päivän toisessa liigaottelussa pelaavat ÅIFK ja SIF.

Sarjajohtaja Cocks on pelannut runkosarjan toistaiseksi tappioitta, ja ainoan pistemenetyksensä se koki Kauniaisissa, jossa visiitti päättyi vauhdikkaiden vaiheiden jälkeen pistejakoon 27-27. Sitä ennen, eikä sen koommin riihimäkeläiset ole yhdestäkään pisteestä luopunut. GrIFK on myös ainoa joukkue, jonka puolustus on kauden aikana kyennyt pitämään Cocksin alle 30 maalin.

Vaikka Cocks onkin mätkinyt maaleja kunnioitettavaan tahtiin, on sen paras avu ollut uuden valmentajansa Christophe Viennetin komennossa ollut oman kenttäpäädyn toiminta. Aktiivinen puolustuspeli, jonka toteutus perustuu aktiivisuuteen yhdistettynä pelaajien henkilökohtaisiin ominaisuuksiin, on avannut vastaiskupaikkoja aiempaa enemmän. Kova maalivahtikolmikko muurin takana pitää myös tasonsa ottelusta toiseen.

Näkyvin merkki Cocksin pelaajarosterin laajuudesta on peluutuksessa useassa ottelussa käytetty “ketjuttaminen”. Maalivahdit ovat toistuvasti pelanneet ottelun puoliksi, kenttäpelaajien kohdalla vaihdot on usein tehty aikalisän yhteydessä ja lähes tulkoon koko miehistön laajuisena.

GrIFK on välttänyt tappion karikot viidessä peräkkäisessä ottelussa. Putki alkoi 29. lokakuuta Cocks-tasapelistä, jonka jälkeen pisteet on haalittu ÅIFK:lta, HIFK:lta, Dickeniltä ja viimeksi SIF:ltä.

Vuoden viimeisten otteluiden merkitys matkalla kohti helmikuussa alkavaa ylempää jatkosarjaa on suuri. Piste-ero kärkikaksikkoon on täydellisellä pelillä kavennettavissa, mutta kenties vieläkin tärkeämpää on pitää ero taaksepäin riittävänä.

GrIFK:n seuraava kotiottelu on keskiviikkona 14.12., jolloin vastustajaksi saapuu EHF European Cupin merkeissä lauantaina Norjaan visiitin tekevä kovavireinen BK-46. Lauantaina 17.12. Grani matkaa Turkuun, ja käsipallovuosi päättyy Luolaan keskiviikkona 21.12. HIFK-otteluun.

Solidsport tuo liigan kotiin

SM-liigan jokaista ottelua voi seurata katsomon lisäksi myös kotoa käsin. Solidsport jatkaa videoalustana ja voit tarpeesi ja mieltymystesi mukaan joko ostaa katseluoikeuden yksittäiseen otteluun, liittyä joukkueen kuukausikannattajaksi tai ostaa Kausipassin kilpailukykyiseen hintaan.

Tilaamalla SolidSportin kanavan joko kuukausikannattajana (9,90 €/kk) tai Kausipassilla (79 €) saat katsottavaksesi kaikki SM-liigan ottelut livenä sopimuskauden ajan. Lue lisää vaihtoehdoista >