Play off-asetelmia haetaan HIFK-otteluissa

Ylempi jatkosarja viilettää tulevana viikonloppuna puolimatkan krouviin, kun joukkueet hakevat lisäpisteitä Helsingissä ja Karjaalla. Perjantain HIFK-GrIFK ja lauantain BK-46-Cocks -otteluissa panokset ovat kasvaneet, sillä Granin viime viikonlopun voitto BK:sta sekoitti ja tiivisti sarjan asetelmia ja voimasuhteita.

HIFK selvisi runkosarjassa neljänneksi ja pääsi viimeisenä joukkueena ylempään jatkosarjaan, jossa se ei aiemmin ole esiintynyt. Jatkosarjaan lähtöpisteitä ei herunut, kuten ei pisteitä kahdesta ensimmäisestä ottelustakaan, vaikka joukkue ensimmäisellä kierroksella pakottikin BK-46:n täyteen päivätyöhön. BK voitti maalintekokilpailun kotonaan 37-33 tehtyään eron viimeisten viiden minuutin spurtilla, jonka se vei niminsä 4-0.

Cocks aloitti toisen kierroksen ottelussa siitä, mihin BK HIFK:n kanssa jäi. Kuudessa minuutissa revitty 0-6 johto päätti käytännössä kisan voitosta, joka kirjattiin lopulta UT:lla vierailleelle Cocksille 25-36.

Kun Grani samaan aikaan voitti karjaalaiset ensimmäistä kertaa sitten kevään 2000, toi se tulevien sarjakierrosten peleihin kosolti lisämausteita. 30-29 voitosta saatujen pisteiden todellinen hyöty  nähdään kahden seuraavan kierroksen aikana, joissa IFK:t ja liigan suursuosikit BK ja Cocks pelaavat ‘tuplat’, eli kohtaavat toisensa kahdesti ennen maaottelutauon jälkeen pelattavia kahta viimeistä sarjakierrosta.

Perjantain vierasjoukkue GrIFK on ollut HIFK:lle vaikea vastustaja kauden aiemmissa peleissä, jotka ovat olleet yleisöön meneviä, vauhdikkaita ja tasaväkisiä. Grani vei runkosarjassa kaikki kuusi sarjapistettä, ja antoi HIFK:n tehdä yhteensä vaivaiset 63 maalia (25-22, 27-20, 24-21).

Kärkikaksikolla on tilanne vähintään yhtä jännittävä. Cocksilla on Karjaata vastaan mahdollisuus varmistella jo jatkosarjan voittoa ja kotietua hamaan tappiin saakka. Granilla puolestaan saattaa aueta tilaisuus nousta BK:n ohi kakkoseksi, mikä puolestaan löisi hallitsevalle mestarille hieman paineita viimeisten kierrosten otteluihin.

Seuraavassa kotiottelussa 4.3. paitaseremonia

HIFK ja GrIFK pelaavat siis kaksi ottelua putkeen, ja niistä jälkimmäisessä, lauantaina 4.3., vietetään Luolassa historiallisia hetkiä. GrIFK:n 1990-luvun menestystarinan (1 SM-kulta, 4 hopeaa ja 4 pronssi) yksi tärkeimmistä lenkeistä oli maalivahtina 261 ottelussa seuraa edustanut Christian Segersven. Chriden pelinumero 1 jäädytetään ja paita nostetaan ennen GrIFK-HIFK ottelua palloiluhallin kattoon mestaruusviirien seuraksi.

Ottelu alkaa tavalliseen tapaan 16:00, mutta juhlallisuudet jo 15:45.

HandisTV on käsipallon uusi koti

SM-liigan jokaista ottelua voi seurata katsomon lisäksi myös kotoa käsin. Kaikki Solidsportin kotimainen käsipallosisältö löytyy nyt suoraan suomalaiselle käsipallolle räätälöidystä HandisTV:stä, joka kokoaa uudella tavalla yhteen kaikki käsipallon suorat lähetykset ja muut tapahtumat.

Voit tarpeesi ja mieltymystesi mukaan joko ostaa katseluoikeuden yksittäiseen otteluun, liittyä joukkueen kuukausikannattajaksi tai ostaa Kausipassin kilpailukykyiseen hintaan.

Tilaamalla SolidSportin kanavan handis.tv:ssä joko kuukausikannattajana (9,90 €/kk) tai Kausipassilla (79 €) saat katsottavaksesi kaikki SM-liigan ottelut livenä sopimuskauden ajan. Lue lisää vaihtoehdoista >