BK tasoitti voitot – ottelusarja venyy ainakin neljään peliin

Otteluvoitot 1-1.

Kotijoukkue oli vahvempi GrIFK:n ja BK:n välieräsarjan toisessakin osaottelussa. Keskiviikkona Karjaalla raitapaitainen isäntä otti 800 katsojan silmien ja Granin nenän edestä 34-27 (14-12) voiton, jolla se tasasi otteluvoitot. Lauantaina Kauniaisissa pelattavan kolmannen ottelun voittaja pääsee yrittämään sarjan katkaisua viikon päästä keskiviikkona Karjaalla.

GrIFK tuli tähänkin otteluun vahvasti ja piti karjaalaisia pihdeissään lähes koko avausjakson. Pariin otteeseen hankittua kahden maalin johtoa joukkue ei kyennyt kasvattamaan, ja BK tuli perässä kovalla yrityksellä. Gustav Svanbäckin 24. minuutilla seitsemästä metristä tekemän 11-9 johto-osuman jälkeen kotijoukkue sai 7v6 pelinsä rullaamaan ja Ihor Skyba löytyi kuudesta metristä ahtaistakin paikoista. Skyban hattutemppu juuri ennen taukoa (12-11, 13.12, 14-12) nosti BK:n Granin edelle ensimmäistä kertaa sitten ottelun avausmaalin.

Toisen jakson alussa maalinteko oli hetken aikaa jäissä, kunnes kolmannella minuutilla ketsuppipulloa raotettiin neljän maalin verran (16-14, 34 min). BK hyödynsi kahden minuutin ylivoimansa kahdella maalilla kasvattamalla eron neljään, ja Nico Rönnberg vei seitsemästä metristä isännät 19-14 johtoon.

Vieraiden maalintekotahti jäi toisella jaksolla isäntien tiivistyneen puolustuksen haaviin, ja BK pääsi käyttämään ydinosaamistaan. Grani olisi kaivannut hyökkäyksissään vasenkätistä pakkia, mutta Miro Koljosta ei toisella puolikkaalla tositoimissa nähty. Vihreiden 7v6 hyökkäyksissä parhaat maalipaikat pelattiin oikeaan laitaan, josta hyvää ottelusarjaa pelaava Erik Åkermarck viimeisteli neljästi.

GrIFK pääsi pariin otteeseen kolmen maalin päähän, mutta enempään ei tällä kertaa ollut rahkeita. BK pelasi vahvan toisen puoliajan ja tasoitti ottelusarjan ansaitusti. Granin riskipelaaminen repäisi lopussa maalieron tasoeroa isommaksi.

Mikael Källman näki BK:n vastaiskupelin olleen ottelun ratkaiseva tekijä.

– BK:n nopea peli oli avain tänään. Me hukattiin paljon palloja eri syistä, mutta tullaan takaisin lauantaina.

Lauantaina välierähuumaa koko iltapäivän

Luolassa on lauantaina ohjelmaa koko päivän. Kello 11:30 IKIS60-luokan Suomen mestaruus ratkaistaan GrIFK:n ja ÅIFK:n välisessä ottelussa, kello 13:30 naisten SM-sarjan välierät pyörähtävät käyntiin GrIFK:n ja HIFK:n välillä, ja valmiiksi lämmitetyt katsomopaikat odottavat kello 16 alkavassa GrIFK:n ja BK-46:n kolmannessa välierässä.