GrIFK:lle kirvelevä tappio – SIF voitti taisteluottelun

Lauantain liigapeli GrIFK:n ja SIF:n välillä tarjosi Kauniaisissa todellisen trilleriottelun. Kaksikko on aiemminkin äitynyt yleisöön uppoaviin taisteluihin, eikä odotusarvo pettänyt tälläkään kertaa. Kotijoukkue oli niskan päällä lähes koko kuusikymmenminuuttisen, mutta niin vain valmentajansa näköistä adrenaliinikäsipalloa esittävä SIF nousi lopussa voittoon. Lokakuun aurinko paistoi lopulta keltapaidoille, kun ottelun päätöslukemat 29-30 syntyi ajassa 59:00.

Kotijoukkue, joka sai juonesta kiinni jo ensimmäisistä hyökkäyksistä lähtien, hallitsi ensimmäistä puoliaika. Grani kävi parhaimmillaan viiden maalin johdossa (9-4), kun laitoihin saatiin pelattua hyviä maalipaikkoja, joista laiturit heittivät pallot maaliin täydellisellä prosentilla. Myös SIF:llä oli omat hetkensä, mutta puolituntinen oli Granin, joka pääsi tauolle kolmen maalin johdossa 15-12.

Toinen puolituntinen alkoi Jere Kanteen maalilla seitsemästä metristä, ja GrIFK:lla oli tilanteessa 17-13 jo oiva tilaisuus venyttää eron jälleen viiteen, mutta sen sijaan SIF sai kaksi vastaiskumaalia lähes lahjaksi, ja tuli kahden maalin päähän. Vierasjoukkue kävi haistelemassa voittotaistelua jo 43. minuutilla Anton Luuppalan maalattua 22-21, mutta Grani pystyi vielä vastaamaan kahdella seuraavalla maalilla.

GrIFK menetti hyvää ottelua pelanneen Carl Weurlanderin kolmen vartin kohdalla loukkaantumiseen, ja se saattoi vaikuttaa hyökkäyspään tehoihin. Kierrokset hallissa alkoivat kasvaa kymmenisen minuuttia ennen loppua, jolloin paremman otteen pelistä saanut SIF pääsi tasoihin Dmytro Turhcenkon 26-26 maalilla, ja hetkeä myöhemmin Vincent Voutilaisen 26-27 väännöllä viivalta ensimmäistä kertaa johtoon. Grani vastasi Oscar Berglundin tasoituksella ja kävi viimeisen kerran johdossa Kanteen ottelun seitsemännellä maalilla (28-27, 56 min).

Niki Tuomisen kaksi perättäistä moukaria Patrik Roslanderin ja yläriman väliin petasi SIF:lle voiton avaimet reilut kaksi minuuttia ennen loppua. Peik Sjöblom tasoitti, mutta Joonas Aholan lobbi laidasta päätti ottelun maalinteon. GrIFK:n viimeinen yritys kilpistyi maalivahti Lazar Minicin torjuntaan etualakulmasta, ja vieraat pääsivät pelaamaan loppusekunnit pois pelikellosta.

Dmytro Turchenko nousi ottelun maalihaiksi yhdeksällä osumallaan, ja valittiin myös ottelun parhaaksi pelaajaksi. Jere Kantee, joka osui maaliin 100% tarkkuudella, sai kaksi tähteä, ja valtavasti uurastanut Anton Luuppala vei viimeisen tähden.

GrIFK aloitti sarjan kahdella voitolla, mutta on nyt menettänyt kolme sarjapistettä oltuaan hallitsevana osapuolena taukoon saakka. Kotijoukkueen päävalmentaja Mikael Källman joutui harmittelemaan jo toisen peräkkäisen ottelun jälkeen voiton menetettämistä.

– Lopputulokseen ei voi olla tyytyväinen. Meillä oli jotenkin ottelu ihan hyvin kontrollissa, mutta ei päästy missään vaiheessa karkuun. Sitten valitettava loukkaantuminen joka vaikutti liikaa meidän peliin, Källman viittasi yhteen ottelun kulminaatiopisteeseen.

Jan Hagmanin luotsaama periksiantamaton SIF on aloittanut liigan kolmella tasaisella kamppailulla, joista kahdessa se on onnistunut vetämään pitemmän korren. Alkukierrokset lupailevat runkosarjasta tasaista ja jännittävää kilpailua kohti jatkosarjoja.

GrIFK:lla on nyt edessään kolmen viikon paussi peleistä. Ensin on huilivuoro muiden taistellessa liigapisteissä lauantaina 8.10., ja seuraavalla viikolla on maajoukkuetauko. Grani pelaa seuraavan ottelunsa vasta 22.10., tuolloin matkakohteena on aina yhtä idyllinen Karjaa. Seuraava kotiottelu on Cocksia vastaan 29.10.