Maajoukkue aloittaa EM-karsinnat – kohtaa viikon sisään Serbian ja Norjan

Suomen miesten käsipallomaajoukkue selvisi tammikuussa pelattujen EM-esikarsintojen kautta varsinaiseen karsintaan, jossa samaan lohkoon arvottiin Norja, Serbia ja Slovakia. Lokakuussa alkavissa otteluissa lohkon kaksi parasta selviytyy Saksassa tammikuussa 2024 pelattavaan loppputurnaukseen.

EM-karsinnat alkavat Suomen osalta keskiviikkona Serbiassa ja tulevana sunnuntaina vieraaksi Vantaan Energia Areenalle saapuu Norja. Kumpikin maa on saanut nauttia arvokisamitaleista. Serbia saavutti kotikisoissaan 2012 EM-hopeaa, Norjan nousu kohti Euroopan kärkeä on ollut tasaista. MM-kisoissa 2017 ja 2019 se selvisi loppuotteluun, joissa Tanska ja Ranska vuorollaan olivat parempia. EM-kisat pelattiin vuonna 2020 Itävallassa, Norjassa ja Ruotsissa. Norjalaiset sijoittuivat isäntämaista parhaiten, pronssille.

Suomi ei ole arvokisoihin vielä selvinnyt, ja vetää jälleen kerran haastajan manttelin harteilleen. Ola Lindgrenin joukkue on nuori ja kilpailijoihin verrattuna kokematon. Suurin tähti on Benjamin Helander, joka saa hyvää tukea Ruotsiin täksi kaudeksi siirtyneestä Max Granlundista.

Lokakuun maaotteluissa nähdään kolme nykyistä ja yksi entinen GrIFK:n pelaajaa, joista Patrik Roslander ja Granista täksi kaudeksi GUIFiin siirtynyt Robin Granlund edustavat kokemusta, ja Fredrik von Troil sekä Richard Sundbergin loukkaantumisen takia pikakomennnuksen mukaan saanut Kalle Kankaanpää valmistautuvat ensimmäisiin miesten maaotteluihin.

Keskiviikon Serbia-Suomi ottelua voi seurata Viaplayn kautta, Suomen ja Norjan välisen ottelun näyttää Ylen TV2. Käsipallo on parasta paikan päällä, liput sunnuntain otteluun voi ostaa Lippuagentista.