Maalivahdit loistivat Kauniaisissa kun GrIFK taipui Cocksille

GrIFK haastoi Luolassa runkosarjan voiton jo aiemmin varmistaneen Cocksin tekemään täyden päivätyön pisteiden eteen. Tasainen ottelu päättyi lopulta Cocksin kolmen maalin voittoon 24-27 (14-15). Kotijoukkueella oli omat mahdollisuutensa voittoonkin, mutta kokenut vieras pystyi hyödyntämään vastustajan virheet isäntiä paremmin.

Hyvä puolustus, erinomainen maalivahtipeli ja harkitut hyökkäykset tekivät Cocksin tämän kertaisesta luolavierailusta vaikean. GrIFK:lla on ollut viime peleissään haasteita saada täyttä miehistöä jalkeille, ja Cocksia vastaan rivit harvenivat jälleen yhdellä, kun Gustav Svanbäck nilkutti vaihtoon jo vartin pelin jälkeen.

Kotijoukkue pelasi laaditun suunnitelman mukaisesti ja eikä päästänyt Cocksin ammattimiesten missään aiheessa nauttimaan liiaksi olostaan. Maalirikas avausvartti sisälsi kotijoukkueen osalta hienoja hyökkäyksiä, jotka useimmiten päättyivät maaliin (9-9, 17 min). Cocks pääsi kotijoukkueen harhasyöttöjen avittamana neljän maalin karkumatkalle, mutta GrIFK selvitti aikalisän avulla pulmat, ja hivutti itsensä maalin päähän (14-15, 29:56). Ensimmäinen puoliaika päättyi Patrik Roslanderin tarkkaan ylärimaheittoon omalta maalialueeltaan samaan aikaan taukosummerin kanssa.

Grani ei antanut toisellakaan jaksolla tuumaakaan periksi, vaan taisteli tasaväkisesti Cocksin kanssa. Yleisö sai ihastella ottelun maalivahteja, joiden torjunnat jättivät kenttäpelaajiston esitykset varjoonsa. Lopulliseksi ratkaisuksi muodostui Cocksin maalivahdin Dmitri Kholmovin toisen jakson torjunnat – ja maalit. 11 torjuntaa sai tilastoihin seuraa peräti neljän maalin verran, ja niillä helisi varsin selvästi ottelun parhaan pelaajan titteli.

Patrik Roslander jatkoi vakuuttavia otteitaan ja piti omalta osaltaan huolen siitä, että neljässä edellispelissään 35 maalia vastustajansa verkkoon murjonut Cocks jäi vasta toisen kerran tällä kaudella otteluissaan alle 30 tehdyn maalin. Molemmat näistä ihmeistä on nähnyt päivänvalon Kauniaisissa. Granin maalit jakaantuivat tasaisesti, Erik Åkermarckin viisi maalia toisella puoliajalla nosti miehen Peik Sjöblomin rinnalle isäntien maalihaiksi.

Mikael Källman ruoti ottelun jälkeisessä haastattelussa ottelua seuraavasti:

– Ei tässä muuta voi olla kuin tyytyväinen olosuhteet huomioiden. Erittäin hyvää puolustuspeliä meiltä tänään. Meidän hyökkäyspeli on paikotellen hieman tahmeata, päästään ihan hyviin ratkaisupaikkoihin mutta viimeinen ratkaisu ontuu. Hieman liian isoja mokia hyökkäyspäässä että tämmöisen pelin voisi voittaa, Cocks on kumminkin tasokas joukkue. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen meidän joukkueen suoritukseen tänään.

Viimeisellä kierroksella vähän pelissä

Runkosarjan viimeisellä kierroksella lauantaina 28.1. ovat mukana HIFK:ta lukuunottamatta kaikki joukkueet, mutta peleissä on vain vähän panoksia. SIF:llä on vielä mahdollisuus nousta Dickenin ohi runkosarjan viidennelle sijalle, mutta se vaatisi voittoa Cocksista Riihimäellä samaan aikaan kun Dicken ei saisi saada pisteitä Samppalinnassa ÅIFK:lta. Ylempään jatkosarjaan lähtevät GrIFK ja  BK-46 ottelevat Karjaalla.

Jatkosarja starttaa Suomen Cupin finaaliviikonlopun jälkeen 11.2. pistetilanteesta Cocks 3, BK-46 2, GrIFK 1 ja HIFK 0.