Taisteluottelu toi GrIFK:lle voiton

GrIFK väänsi toisen voittonsa käsipalloliigassa oltuaan pari piirua vierailija HIFK:ta parempi Luolassa. Kahden huippuottelun pelanneen maalivahdin välissä kentälliset pelasivat erinomaisen avauspuolituntisen jälkeen hieman rikkonaisemman toisen puolikkaan, jonka päätteeksi Grani otti kolmen maalin voiton 25-22 (13-11).

Kaksi taistelevaa joukkuetta sai kunnian puolustaa omaa maaliaan erinomaisten maalivahtien edessä. Patrik Roslander ja Bogdan Klepa ottivat kiinni kaiken saatavissa olevan, herrat onnistuivat myös muutaman kerran nollaamaan ns. varman maalipaikan. Ensimmäinen jakso oli laadukasta peliä puolin ja toisin, ja maaleja ei kumpaankaan päähän tullut yhtään ilmaiseksi.

HIFK kävi ensimmäisen vartin mittaan muutaman kerran maalin johdossa, mutta tasaväkinen peli eteni vartin jälkeen isäntien hienoisessa komennossa. GrIFK pääsi kahteen otteeseen maistelemaan kolmen maalin (11-8 ja 12.9) johtoa maalikuninkaaksi kohonneen Gustav Svanbäckin seitsemän metrin heitoilla, HIFK sinnitteli mukana Vladimir Knopinskiin neljän osuman myötä.

Pelin taso putosi jonkin verran tauon jälkeen. HIFK sai paremmin juonesta kiinni ja nousi André Uddin kovien heittojen siivittämänä tasatilanteeseen 14-14. Vieraat sortuivat muutamaan pallohassiin, joiden avittamana Grani kuittasi ottelun kaksi seuraavaa maalia nimiinsä. Svanbäck ja Peik Sjöblom tekivät ratkaisevat maalit ja HIFK ei koskaan päässyt kahta maalia lähemmäksi.

HIFK:n yritys seitsemällä kuutta vastaan mureni Carl Weurlanderin heitolla tyhjiin (23-20) kolme minuuttia ennen loppua.

GrIFK puolusti ja piti huolta pallosta hivenen paremmin kuin HIFK, ja se toi pisteet. Hyökkäyspelaamisessa isännät onnistuivat kuvioillaan paremmin kuin HIFK, jonka maaleissa oli loppua kohden onneakin mukana, kun pallo livahti verkkoon puolustuksesta muuttuneen suunnan kautta. Valmentajien kommentit ottelun jälkeen kertovat oikeastaan ottelun ratkaisseiden tilanteiden koko kuvan.

Mikael Källman näki ottelussa kamppailua ja kramppeja:

– Meillä oli liian monta menetettyä paikkaa, ja meidän on selvästi parannettava siitä. Puolustuksessa olimme hieman epäonnisia ja turhia maaleja tuli paljon plokin kautta.

Rostislav Grinishin manasi oman joukkueensa virheitä, jotka maksoivat lopulta paljon:

– Se oli rankka peli molemmille osapuolille. Ikävä kyllä hävisimme pelin omien virheidemme vuoksi. Peli oli melko tasainen, mutta teimme enemmän virheitä varsinkin toisen puoliajan puolivälissä.

GrIFK on kahden pelatun kierroksen jälkeen ainoa kahden voiton joukkue, ja Cocksin ohella ainoa tappioitta. BK-46 piti ottelussaan ÅIFK:ta vastaan täsmälleen samaa vauhtia kuin Grani viikko sitten. ÅIFK on nyt hävinnyt molemmat ottelunsa samoin lukemin 26-39, ja saa miettiä päänsä puhki miten puolustukseen saadaan lisää tiiviyttä. Viikko sitten HIFK:lle maalilla hävinnyt SIF otti avausvoittonsa viikon muita myöhemmin liigan aloittaneen Dickenin kustannuksella. SIF voitti 30-28, mikä lupailee erittäin kiinnostavaa käsipallokautta.

Granilla on seuraavaksi edessään kaksi vierasottelua. Keskiviikkona 21.9. tie vie Karjaalle Suomen Cupin merkeissä, viikkoa myöhemmin 28.9. Pirkkolaan todella sähköiseen Dicken-otteluun.