Klassikon aineksia vol X – ikuinen taistelupari GrIFK ja SIF viikonlopun ainoassa liigaottelussa

Miesten SM-liiga siirtyy joulukuun puolelle erittäin kiinnostavalla kapinalla, kun ikivihulaiset GrIFK ja SIF lyövät yhteen jo toistamiseen tällä kaudella samalla areenalla. Ottelu alkaa Kauniaisten Luolassa lauantaina 2.12. kello 16:00.

Viimeksi kun joukkueet settuivat samalle kentälle lokukuun puolivälissä, lähtötilanteena oli sijat kolme ja neljä, ja eroa kaksikon välissä vain yksi piste. Nyt ero on venähtänyt viiteen pisteeseen ja Grani on petrannut sarjasijoitustaan yhdellä SIF:n pysytellessä sitkeästi HIFK:n edellä neljäntenä.

SIF on ainakin tulostensa perusteella löytänyt oman paikkansa sarjataulukossa. Kaikki 11 pistettä ovat lähtöisin sitä alempana olevilta joukkueilta, ja vain ÅIFK on niistä kyennyt nappaamaan pinnan tasapelistä Turussa. Siuntiolaisten voitot ovat tullee HIFK:sta ja Dickenistä kahdesti sekä viimeksi 31-21 kotivoitosta turkulaisista.

Sama toki koskee sijoituksensa suhteen Graniakin, jonka ainoat tappiot ovat tulleet liigaa johtavaa BK-46:tta vastaan. BK on ollut myös SIF:lle vaikea vastustaja, siitä saatiin jälleen yksi vahvistus viime sarjakierroksella, kun BK voitti Länsi-Uudenmaan derbyn selkein luvuin 34-22. Siuntiolaisten viimeisin voitto raitapaidoista on jo seitsemän vuoden takaa.

Kokonaan läpihuutojuttu viime viikon ottelu ei kuitenkaan ollut. SIF pisti hyvin hanttiin niin kauan kuin pahasti vajaamiehisen joukkueen rahkeet kestivät. 36. minuutilla SIF vielä johti 16-13, mutta sen jälkeen joukkue sai toimia lattiarättinä karjaalaisten pyyhkiessä lopun peräti 21-6.

SIF onkin kauden mittaan osoittanut jo useampaan kertaan että se on palannut muutaman hiljaisemman kauden jälkeen takaisin taisteluun mitaleista. Jan Hagman osaa lietsoa joukkuettaan taistelemaan ja aiheuttamaan harmia jos toistakin vastustajalle.

GrIFK voitti edellisen kohtaamisen 27-24, ja siitä pelistä muistetaan parhaiten Mika Malassun uskomaton torjuntavartti ensimmäisellä puoliajalla. Malassu torjui 15 minuutin aikana peräti 13 kertaa, ja pohjusti SIF:n 10-15 taukojohdon, jonka Grani toisella jaksolla onnistui kuitenkin kääntämään edukseen.

Vajaamiehisyydestä on kokemusta myös GrIFK:lla, joka joutui lähtemään edelliskierroksen Cocks-otteluun ilman muutamaa runkopelaajaansa. Grani ei siitä hätkähtänyt vaan kokeneen kaluston voitontahto kasvoi panosten myötä äärimmilleen. Richard Sundberg pelasi parhaan ottelunsa vuosiin ja sai Patrik Roslanderin sekä Miro Koljosen säestämänä nautiskella ottelun päätyttyä hienoa 34-29 voittoa.

Granin Cocks-ottelun voiton arvo mitataan siis lauantaina, jolloin edessä on jälleen yksi spektaakkeli aiempien jatkoksi. Saletisti näkemisen arvoinen taisto alkaa tuttuun kellon aikaan 16:00. Tule Luolaan ja kannusta suosikkisi voittajaksi!