GrIFK nousi ahdingosta – SIF jälleen vaikea voitettava

GrIFK ja SIF pelasivat Kauniaisissa jälleen kerran vauhdikkaan ja tapahtumarikkaan ottelun, jossa riitti vaiheita kumpaankin suuntaan. Pölyn laskeuduttua tunnin taistelun jälkeen valotaulun täyttivät luvut 27-24. Tauolla SIF johti 10-15.

Ottelun alussa SIF sai onnekkaasti muutaman lottopallon turvin perin halpoja maaleja ja toisessa kenttäpäädyssä Carl Weurlander yhdessä toisen ex-SIF:läisen Filip Churlevskin kanssa olivat vaarallisia. SIF karkasi tilanteesta 6-6 (10 min) tekemällä seuraavien 15 minuutin aikana seitsemän maalia Granin nollaa vastaan (6-13, 25 min). Vieraiden maalivahti Mika Malassu torjui tuona aikana hurjat 13 kertaa. SIF tuli hyökkäyksissään hanakasti keskustaan, jossa GrIFK:n puolustus oli usein vaikeuksissa sentteri Arthur Morgensonin tehtyä hyvin tilaa sekä takaheitoille että itselleen.

Toiselle jaksolle GrIFK tuli päättäväisesti. Kopissa sovittuina pääteeseinä olivat tiiviimpi keskipuolustus sekä parempi viimeistely. Viimeistelyä jouduttiin harjoittelemaan vielä toisen jakson alussa, mutta oman pään varjelu alkoi toimia paremmin Granin siirryttyä 5:1 muotoon. Jakson ensimmäistä maalia saatiin odottaa neljä minuuttia ennen kuin Erik Åkermarck kavensi tilanteeksi 11-15.

Grani kiri maali kerrallaan kohti tasoitusta, joka näki päivänvalon Fredrik Forssin väännettyä viivalta tilanteeksi 16-16 (40 min). Patrik Roslander petrasi kotijoukkueen maalissa entisestään ja venyi hyviin torjuntoihin. Toisen jakson 20 ensimmäisen minuutin aikana vieraista onnistui maalinteossa ainoastaan Christoffer Thor, neljästi. GrIFK:n hyökkäykset päättyivät useimmiten Weurlanderin viimeistelyyn. Hienon ottelun pelanneen heittäjän saldo 11 maalia jää muistoihin huomattavasti positiivisempana kuin vuoden takainen ottelu, jonka seurauksena oli vuoden sairasloma.

Kiihkeässä ottelussa näkyvimmät roolisuoritukset teki viisi pelaajaa. Maalivahdit Malassu (20 torjuntaa) ja Roslander (17) torjuivat tasokkaasti, Weurlander (11 maalia) ja Thor (9) tykittivät varsinkin toisella puoliajalla näyttäviä maaleja. Granin primus motor oli Churlevski, joka johti isäntien hyökkäyspeliä vahvasti. SIF menetti toisen puoliajan puolivälin tienoilla Niki Tuomisen, ja se osaltaan vaikeutti SIF:n hyökkäyspeliä.

Kotijoukkueen päävalmentaja Mikael Källman kuvaili ottelua monessa mielessä sanalla kavalkaadi:

– Kavalkaadi menetetyistä hyvistä vapaista maalipaikoista. Harvoin olen tämmöistä havainnut aikasemmin. Toinen puoliaika oli sitten kavalkaadi kahden minuutin ulosajoista. Se, että me voitettiin tämä ottelu oli vahva suoritus joukkueelta. Käännettiin hyvin peli ensimmäisen puoliajan jälkeen eduksemme vaikeasta altavastaajan asetelmasta.

Ottelusta kolme tähteä pokannut Carl Weurlander koki ottelun olleen melko tyypillinen arki-illan peli.

– Kaikilla on ollut pitkä päivä takana ja ei ehkä oltu ihan valmiita otteluun. Vaikka ollaan parempi joukkue niin aina pitää olla täysi fokus, yhteenkään otteluun ei voi lähteä “takki auki” tässä sarjassa. Tämä opittiin ensimmäiseltä puoliajalta. Onneksi sitten onnistuttiin heti toisen puoliajan alussa ottaa itseämme niskasta kiinni ja saatiin peli tasoihin. Kun saatiin suhteellisen turvallinen kahden-kolmen maalin johto, onnistuttiin siitä pitää kiinni. Se oli sitten siinä!

Tappiostaan huolimatta SIF pelasi vahvan ottelun ja osoitti olevansa varteenotettava vaihtoehto ylempään jatkosarjaan, jossa se on viimeksi pelannut kaudella 2020/21. Joukkue on onnistunut täsmähankinnoissaan ja Jan Hagmanin miehistön pelityyli aiheuttaa hankaluuksia kaikille vastustajille.

Runkosarjan ensimmäinen kolmannes täyttyy

SM-liigan kärjessä oleva viime kauden mitalitrio BK-46, Cocks ja GrIFK on nyt viiden ottelun jälkeen tasapisteissä, kullakin rasitteena yksi tappio keskinäisten otteluiden mentyä mukavasti ristiin kun BK voitti Granin, Cocks BK:n ja Grani Cocksin, kaikki kolme vieraskentällä.

Koko kärkikolmikko päättää ensimmäisen sarjakierroksen ensi keskiviikkona vieraskentällä. BK kohtaa Pirkkolassa Dickenin, Cocks Siuntiossa SIF:n ja GrIFK Helsingin Urheilutalossa HIFK:n.

Kuvat: Aki Ylivarvi @Aki_Kuvaus