Katse kohti Helsinkiä – HIFK vs GrIFK keskiviikkona UT:lla

GrIFK:n seuraava ottelu liigassa käydään Helsingin urheilutalossa keskiviikkona iltahämärän jo laskettua kaupungin ylle. Kello 20:00 UT:n parketille astelee kaksi IFK:ta, joille kummallekin jaossa olevat pisteet ovat äärimmäisen arvokkaita.

Liigan jaettua kärkipaikkaa pitävällä GrIFK:lla on takanaan nyt neljän ottelun voittoputki, joista kolme liigassa ja yksi Suomen Cupissa. HIFK on sarjassa tällä erää viidentenä ja kasannut neljä pistettä itseään alempana olevilta Dickeniltä ja ÅIFK:lta. Edellään olevia vastaan se on kerännyt tappiot niin BK:ta ja Cocksia kuin SIF:iäkin vastaan.

Sunnuntaina HIFK pelasi Suomen Cupin puolivälierän kotonaan Dickeniä vastaan ja lunasti paikan Cocksin, BK:n ja Granin seuraksi Cupin Final4-lopputurnaukseen, joka pelataan helmikuussa Riihimäellä. Dickenistä ei ensimmäisten 20 minuutin jälkeen ollut vastusta kun HIFK runnoi 35-27 voittoon.

Granille edessä on kolmas keskiviikkopeli kolmeen viikkoon. Kahdessa edellisessä ei käsipalloilullisia hienouksia ole liiemmin viljelty, mutta taistelutahtoa on löytynyt ahtaissakin paikoissa, siitä esimerkkinä hieno nousu kolmen maalin voittoon seitsemän maalin takaa SIF:iä vastaan. Ahdasta tulee HIFK:n vieraanakin tulemaan, toivottavasti tällä kertaa vain pelikentän koon takia.

Tähtirinnat olivat mukana BK:n ja Cocksin tavoin EHF European Cupissa, jossa se osallistui ensimmäiselle kierrokselle. Molemmat Pirkkolassa pelatut ottelut päättyivät turkkilaisen Spor Toton voittoon ja tie Eurooppaan tyssäsi saman tien. Muut suomalaisjoukkueet menivät suoraan toiselle kierrokselle ja BK eteni ilman ottelua kolmannellekin, kun vastustajaksi arvottu Holon Yuvalim HC vetäytyi muiden israelilaisten tapaan maan sotatilanteen takia. Cocks jäi toiselle kierrokselle hävittyään molemmat ottelut sveitsiläistä BSV Berniä vastaan.

Viime kaudella

04.03.23 YJ GrIFK – HIFK 21 – 29
24.02.23 YJ HIFK – GrIFK 26 – 27
21.12.22 RS GrIFK – HIFK 24 – 21
12.11.22 RS HIFK – GrIFK 20 – 27
17.09.22 RS GrIFK – HIFK 25 – 22