GrIFK jatkaa voittamista – HIFK meni nurin

GrIFK jatkaa SM-liigan kärkikolmikossa haettuaan tärkeän vierasvoiton HIFK:sta voitettuaan Helsingin urheilutalossa pelatun ottelun kahdella maalilla 28-30 (13-16). Kun myös Cocks ja BK-46 ottivat samaan aikaan voitot SIF:stä ja Dickenistä, on sarjan kärki karkaamassa muilta joukkueilta kun runkosarjan ensimmäisestä kolmanneksesta on pelaamatta enää kuudentena olevan ÅIFK:n ja jumbona olevan Dickenin siirretty peli.

HIFK on yleensä aiheuttanut Granille hankaluuksia kotihallissaan ja tälläkin kerralla joukkueet pelasivat tasaväkisesti, vaikkakin vierasjoukkue ei päästänyt isäntiä kertaakaan johtoasemaan. Alussa tästä piti huolen maalivahti Patrik Roslander, joka teki hienoja torjuntoja, sekä Gustav Svanbäck, joka viimeisteli tarkasti. HIFK joutui jo avausjakson puolivälissä turvautumaan 7v6 hyökkäyksiin, mutta ei onnistunut pääsemään tasoihin. 16 torjuntaa ottelussa tehnyt Roslander sen sijaan onnistui kummallakin puoliajalla viimeistelemään kertaalleen punapaitojen tyhjänä seisovaan maaliin.

Ensimmäinen puoliaika jouduttiin lopettamaan aiottua aiemmin ajassa 25:19, kun HIFK:n Joel Hagströmin tekemä 11-13 kavennus rikkoi Granin maalin rakenteet. Avausjakson viimeiset peliminuutit pelattiin yhdistetyn huolto- ja erätauon jälkeen ja toinen puoliaika aloitettiin nopean puolten vaihdon jälkeen tilanteessa 13-15.

Toinen puoliaika oli ensimmäisen tapaan tasainen ja kulki alusta loppuun isäntien ajaessa takaa, sillä Grani aloitti sen terävämmin vetäen nopeasti eron neljään maaliin (14-18, 36 min). Vierailija johti pitkään 3-4 maalilla, mutta ratkaiseva isku jäi piippuun. Yhdeksi ratkaisijaksi nousi lopulta kapteeni Fredrik Forss, joka löysi maalijyvän oikealla hetkellä. Forss teki ensimmäisen osumansa vartti ennen loppua ja nakutti kaikkiaan viisi maalia, joista viimeinen oli paitsi ottelun viimeinen niitti, myös miehen 700. SM-liigassa.

Isäntien maalinteko oli Rui Rolon (10 maalia) ja 110-prosenttisella teholla viimeistelleen nuoren laiturin Jakob Meinanderin (7) harteilla,  yhden hyväksytyn osuman oikeellisuudesta ei tosin löytynyt kiistatonta näyttöä.

Sairastuneen Mikael Källmanin sijasta GrIFK:ta johtanut Anthony Hellakoski otti valmennusuransa ensimmäisen voiton.

– Pidimme johtoasemaa alusta saakka, mutta ratkaisevaa eroa ei meinannut tulla. Teimme muutamia virheitä vastahyökkäyksissä ja tyhjään maaliin heittäessä, mutta onnistuimme riittävän hyvin voiton nappaamiseksi jännästä lopusta huolimatta ja saimme halutut pisteet kotiin.

Liiga jatkuu tiiviissä tahdissa heti lauantaina, kun GrIFK pelaa Pirkkolassa Dickenin vieraana. Ottelu alkaa jo kello 13:00. Granin pahimmista kilpailijoista myös BK ja Cocks jatkavat vieraissa. BK:n matkakohde lauantaina on Turku ja ÅIFK, Cocksin Helsinki ja HIFK.