Neljän pisteen ottelu GrIFK-SIF keskiviikkona Kauniaisissa

Viikon ainoa SM-liigaottelu tarjoaa GrIFK:n ja SIF:n välisen makupalan. Sarjataulukossa sijoilla kolme ja neljä vain pisteen erolla oleva taattu taistelukaksikko asettuu vastakkain keskiviikkona Kauniaisissa kello 19:00.

SIF, joka tällä kaudella kamppailee vahvasti paikasta ylempään jatkosarjaan, aloitti runkosarjan voitoilla molemmista helsinkiläisistä ja jatkoi tappiotonta putkeaan vielä tasapelillä Turussa ennen ainoaa tappiotaan, joka tuli naapuriseura BK-46:lle. GrIFK:n tilastosta löytyy yhtäläisyyksiä siuntiolaisten kanssa siinä, että myös se on voittanut Dickenin ja kärsinyt kauden ainoan tappionsa BK:lle.

Odotusarvot ovat aina suuret kun GrIFK ja SIF iskevät yhteen. Viime kaudella Grani selvitti kaksi kolmesta kohtaamisesta varsin selkein numeroin, mutta ensimmäisessä pelissä Kauniaisissa SIF järkytti kotijoukkuetta 29-30 ryöstöllä.

Odotusarvoja nostaa entisestään se, että SIF on vahvistunut sitten viime kauden paitsi parilla kokeneella paluumuuttajalla, Rony Levenillä ja Christoffer Thorilla, myös mainiolla virolaisella sentterillä Arthur Morgensonilla, jonka kanssa Granin keskipuolustuksen Richard Sundberg, Fredrik Forss ja Kalle Kankaanpää pääsevät takuuvarmasti tekemään kunnolla tuttavuutta.

Lämpöä kentälle tuottanee myös muutaman pelaajan seurojen asettuminen entisten joukkuetovereidensa eteen erisävyisissä väreissä. Filip Churlevski ja Casper Aarnio edustivat vielä viime kaudella SIF:iä, Granin pelaajista myös Gustav Svanbäckillä ja Carl Weurlanderilla on kokemusta keltapaidoista. Kauniaisia kotihallinaan ovat nykysiuntiolaisista pitäneet aiemmin Leven ja Niki Tuominen.

SIF:n avauskentällinen on todella vahva ja kokenut ja vaihtopenkki nuori ja innokas. Anton Luuppala ja Dmitro Turchenko ovat koko liigan maalipörssin kärkikymmenikössä. Maalintekovastuu on siuntiolaisilla ollut tasaisesti viiden pelaajan käsissä, jotka ovat tehneet peräti 75% (89/118) joukkueensa osumista. Penkiltä ei ratkaisijoita isommin ole vielä tullut.

GrIFK on aloittanut kauden räväkästi ja ponnistelee tasapäisesti liigan kärkikaksikon kanssa. Voitto Cocksista oli vahva näyttö joukkueen tasosta ja vaikka Dicken ei viikko sitten helpolla taipunutkaan, näytti kotijoukkue siinäkin ottelussa työmoraalinsa olevan vahva.

Kausikortit ja VIP-kortit lippuluukulta

SM-liigan kausikortin hinta on nyt vain 75 euroa, ja sillä pääsee seuraamaan kaikki SM-runkosarjan kotiottelut. VIP-paikkoja on vielä rajatusti vapaana.

VIP-kausikortti oikeuttaa pääsyyn kaikkiin GrIFK:n järjestämiin kotiotteluihin, mukaan lukien Play Off-ottelut. Kortin haltijalle on oma numeroitu istumapaikka kaikissa peleissä. Lisäksi saat VIP-kirjeet sekä otteluiden yhteydessä kuulet pelaaja- sekä valmentajahaastattelut VIP-huoneessa.

Kuva: Aki Ylävarvi @aki_kuvaus

Viime kaudella

18.01.23 RS GrIFK – SIF 25 – 21
19.11.22 RS SIF – GrIFK 19 – 26
01.10.22 RS GrIFK – SIF 29 – 30