GrIFK jauhoi voiton sitkeästä Dickenistä

Viime kaudella neljänneksi SM-liigassa sijoittunut Dicken saapui Kauniaisten Luolaan kovasti siipirikkoisena. Vieraat pistivät peliin kaiken taktisen osaamisensa ja jarrutti peliä tahtomaansa suuntaan, mutta isäntien fyysinen etu oli lopulta liikaa. Grani otti kauden kolmannen voittonsa maalein 31-27 (14-12) ja jatkaa sarjan kärkinelikossa. Dickenille tappio oli kauden neljäs ja se jatkaa pisteittä sarjan hännillä.

Lähtökohdat otteluun oli Granin kannalta varsin maittavat. Takana ryöstö Riihimäeltä ja edessä kotipeli sarjan siipirikkoista jumboa vastaan. Tämän oli myös päävalmentaja Mikael Källman todennut:

– Puhuttiin ennen ottelua että hienon Cocks-ottelun jälkeen meidän täytyy jatkaa samalla tasolla ja ylläpitää se. Sitä me ei tehty puolustuspäässä tänään. Meidän täytyy parantaa asennetta.

Avauskokoonpanoon fyysisimmän mahdollisen kuusikon ladannut GrIFK näytti ottelun ensimmäisten hyökkäystensä aikana tekevän mitä haluaa. Miro Koljonen ja Richard Sundberg runnoivat väkisin ohi vieraiden puolustuksen ja pallon Bogdan Klepan selän taakse.

Dicken pelasi oman materiaalinsa mukaista peliä, rauhallisesti ja tempoa jarruttelemalla harkiten Benny Bromanin johdolla. Grani oli panostanut puolustuksensa Benjamin Peitsaron kurissa pitämiseen ja siinä joukkue onnistuikin läpi ottelun erinomaisesti. Broman itse triplasi kauden maalimääränsä ja pelasi oikealla pakilla päivystäneelle vikkeläjalkaiselle Arne Berglundille haastopaikkoja, joista hän onnistui hyvin.

GrIFK:n hyökkäyspeli kulki Filip Churlevskin hallussa pääsääntöisesti fiksusti. Avopaikkoja siunaantui aina kun joukkue malttoi jauhaa pallon kanssa. Carl Weurlander painoi maalintekoon seitsemän kertaa ennen taukoa, tehden joukkueensa viisi viimeistä osumaa.

Maaliero ennen taukoa ei kertaakaan kasvanut kahta suuremmaksi. Toisella puoliajalla Grani kasvatti eroa hiljakseen, vaikka Källmanin mukaan joukkueella olisi ollut mahdollisuuksia tehdä huomattavasti enemmän maaleja.

–  Hyökkäyspelimme toimi tänään todella hyvin. Pääsimme paljon hyviin maalintekotilanteisiin, joten mahdollisuudet tehdä huomattavasti enemmän kuin 31 maalia oli olemassa. Puolustuksessa tuntui siltä että meillä puuttui jotain.

Erik Åkermarck kasvatti ensimmäisessä hyökkäyksessä eron kolmeen ja Alexander Qvistin 22-18 kasvatti eron neljään (43. min).  Fredrik Forssin viivavääntö venytti eroksi viisi maalia 12 minuuttia ennen loppua (24-19), eikä Dickenille viimeisen kympin aikana annettu mahdollisuuksia taistella pisteistä. Grani sai Dickeniä vastaan pelattua aiempia otteluita enemmän laitoihin saakka. Casper Aarnion ja Koljosen maalisaldot ovat siitä oivia todistuskappaleita.

Ottelun parhaana palkittu Filip Churlevski kehui Dickenin olleen kunnioitettava vastustaja.

– Mielestäni heidän hyökkäys toimi hyvin. Sen sijaan puolustuksessa heillä oli vaikeuksia mutta sen he kompensoivat nopeilla hyökkäyksillä. Meiltä peli oli aika varmaa, vaikka meiläkin oli ongelmia puolustuksessa. Kaiken kaikkiaan peli oli hyvä yleisölle ja meille huomata heikot kohdat joita voimme parantaa.

Keskiviikko jatkuu pelipäivänä

GrIFK jatkaa kotiluolassa myös ensi viikolla, kun keskiviikon matineaan saapuu vieraaksi SIF. Ottelu alkaa 18.10 kello 19:00. Runkosarjan ensimmäinen kolmannes saadaan päätökseen vieraspelissä HIFK:ta vastaan viikkoa myöhemmin.

Kuvat: Aki Ylivarvi @Aki_Kuvaus