Liigakauden avaus Turussa vauhdikasta ÅIFK:ta vastaan

SM-liigassa viime keväänä pronssia saavuttanut GrIFK aloittaa matkansa kohti seuraavaa mitalia Turusta. Ensimmäiseen otteluun vastaan asettuva ÅIFK aloitti kautensa BK-46:n vieraana maalirikkaassa ottelussa.


Turkulaisten osalta liigakausi lähti hallitsevan mestarin ryöpytyksellä. Numerot 43-23 karjaalaisten eduksi kertoo ÅIFK:n nuoren joukkueen haasteista paljon. BK puolusti ja juoksi ja hyödynsi fyysisen etunsa, johon ÅIFK ei kyennyt vastaamaan.

ÅIFK:n kokoonpanossa tapahtui kesän aikana paljon liikehdintää. Ryhmästä häipyi pelaajia sen kokeneimmasta päästä, ja oikeastaan vain Wilhelm Hammarberg on viime kauden avauskuusikosta jäljellä. Turkulaisten oma juniorituotanto sekä yhteistyösopimus PIF:n kanssa takasi mahdollisuuden jatkaa liigatason pelejä. Uusista pelaajista GrIFK:sta siirtynyt Sebastian Hernelahti ja virolaisvasuri Mihail Gristsuk saanevat kauden edetessä paljon vastuuta.

GrIFK lähtee liigaan muutaman suurehkon muutoksen kokeneena. Viime kauden joukkueesta poissa ovat mm. Mikael Källmanin valmennustiimiin siirtynyt Anthony Hellakoski, Saksaan lähtenyt Fredrik von Troil ja lopettaneet Peik Sjöblom ja Karim Mbembela. Uusia pelaajia ovat Filip Churlevski ja Casper Aarnio SIF:stä, sekä A-juniori-ikäiset Wilhelm Nysten, Fredrik ja Wilhelm Parvinen sekä Evert Lindholm.

Uusiksi pelaajiksi voidaan käytännössä lisätä myös maajoukkuetason kaksikko Richard Sundberg ja Carl Weurlander, joiden viime kausi jäi loukkaantumisten takia vaivaisten kahden ja kolmen ottelun mittaisiksi. Kumpikin oli mukana syksyn harjoitusotteluissa, joiden perusteella GrIFK taistelee päävalmentaja Mikael Källmanin mukaan tälläkin kaudella mitaleista:

– BK ja Cocks ovat tänäkin vuonna vahvoja. Ei kuitenkaan mitään ihmeellisiä, joten kyllä lähden mielelläni heitä haastamaan. Muita vastaan jos ei liikaa loukkaantumisia kyllä me olemme hyvä joukkue niihin verrattuna.

GrIFK pääsee SIF:n kanssa keskiviikkona viimeisenä parin uunista ulos ja liigapeleihin. Granin ja ÅIFK:n viritellessä jo ottelun loppuhuipennusta aloittelee SIF HIFK:n kanssa Helsingissä omaa otteluaan.

Kotikentälle Grani pääsee näyttämään osaamistaan lauantaina 23.9. kun kauden ensimmäinen Super Saturday -tuplapelissä vastaan asettuu BK-46. Ottelu alkaa kello 16, naisten SM-sarjaottelu GrIFK-Cocks alkaa kello 13:30.

Viime kaudella

17.12.22 ÅIFK – GrIFK 23 – 27
05.11.22 GrIFK – ÅIFK 25 – 23
10.09.22 ÅIFK – GrIFK 26 – 39