GrIFK taisteli liigan avauspisteet Turussa

Miesten SM-liiga pääsi vauhtiin GrIFK:n osalta vieraspelissä Samppalinnan palloiluhallissa Suomen Turussa keskiviikkona. Tasaisen avausjakson (16-17) jälkeen vihreät vieraat venyttivät muutaman maalin eron, josta ei enää luovuttu. Jaossa olleet sarjapisteet ansaittiin lukemin 25-30 Granin hyväksi.

Ensimmäinen puolituntinen oli GrIFK:n osalta hieman hakemista. ÅIFK:lle ottelu oli jo toinen liigassa, ja molemmissa nuori joukkue on näyttäytynyt vauhdikkaan pelin puolestapuhujana. Puolituntisen aikana kumpikin joukkue päsi maistelemaan kahden maalin johtoasemaa, mutta isommaksi ero ei ennen taukoa kasvanut kertaakaan.

GrIFK:ssa käsipallokasvatuksensa saanut ja täksi kaudeksi ÅIFK:hon siirtynyt Sebastian Hernelahti kavensi toisen jakson kuudennella peliminuutilla tilanteeksi 18-20, mutta sen jälkeen pelituntumaan totutellut vierasjoukkue meni vääjäämättä menojaan. Seuraava reilu kymmenminuuttinen kirjattiin Granille 8-2, ja siitä iskusta isännät eivät enää nousseet voittotaisteluun.

GrIFK:n Kalle Kankaanpää ja Fredrik Forss (17) puolustustehtävissä. Pallon kanssa Liam Ranta-aho. Kuva: Jouni Lappi

Ottelun kolmen tähden pelaajaksi valittu ex-ÅIFK Kalle Kankaanpää totesi joukkueensa esityksen parantuneen pelin edetessä.

– Alkuun oli vähän hankaluuksia kummassakin päädyssä. Sitten pystytttiin toisella puoliajalla parantamaan erityisesti puolustuksessa ja saatiin tärkeä voitto. Sisarseurahengessä kiitokset myös omalle kasvattajaseuralle.

Mikael Källmanin mukaan parannettavaa jäi kuitenkin vielä kosolti.

– Ensimmäinen ottelu on nyt ohi ja parannettavaa on paljon, erityisesti selvistä maalipaikoista onnistuminen.

GrIFK:n väreissä ensimmäisen liigaottelunsa pelannut Filip Churlevski palkittiin ottelun kahden tähden pelaajana. Ottelussa pääsi maalintekijätilastoihin kaikkiaan 21 pelaajaa, joista vain Kankaanpää ylsi viiteen osumaan.

Richard Sundberg hakemassa heittopaikkaa. Kuva: Jouni Lappi

Pikaisiin jälleen näkemisiin! GrIFK ja ÅIFK tapaavat uudestaan jo perjantaina 29.9. Suomen Cupin puolivälierässä. Kuva: Jouni Lappi

Lauantaina tuplasti syitä tulla Luolaan!

SM-liiga jatkuu jo tulevana lauantaina 23.9. kun Luolaan saapuu hallitseva Suomen mestari BK-46. GrIFK mittaa karjaalaisten tason kello 16:00 alkaen. Sitä ennen toinen mestarijoukkue, GrIFK:n naiset, saa omaan kotiavaukseensa vieraaksi sarjanousija Cocksin. Tuo ottelu alkaa kello 13:30.

Kummankin kotijoukkueen kausikortit maksavat tällä kaudella vain 75 euroa. Kausikortilla näet kaikki runkosarjan kotiottelut.