GrIFK Suomen Cupin lopputurnaukseen – ÅIFK kaatui toistamiseen

GrIFK pelaa käsipallon miesten Suomen Cupin välierissä kuuden vuoden tauon jälkeen pudotettuaan puolivälieräpelissä ÅIFK:n kyydistä. Grani ratkaisi ottelun jo avausjaksolla, eikä kotijoukkue toisellakaan jaksolla saanut heitettyä kapuloita rattaisiin. Lopulliseksi eroksi tuli jo tauolla olleet yhdeksän maalia, 26-35 (11-20). Cupin Final4 lopputurnaus pelataan 3.-3. helmikuuta Riihimäellä. Otteluparit arvotaan 1.11.

Alkutahdit Turussa löi Granin tuore vahvistus Filip Churlevski, joka viimeisteli 20 ensimmäisen minuutin aikana kuusi maalia. Kotijoukkueen puolustus ei juurikaan pysynyt vieraiden hyökkäyskuvioissa mukana kun lyhyetkin hyökkäykset päättyivät avopaikkoihin. GrIFK:n  maalilla avauspuolikkaan pelannut Patrik Roslander venyi kymmeneen torjuntaan.

Kuvat: Jouni Lappi

Grani piti toisenkin puoliajan pelin hyppysissään ja onnistui laajalla rintamalla. Carl Weurlander pelasi ensimmäisen virallisen ottelunsa vuoteen ja toi heittovoimallaan lisää leveyttä joukkueen pelaamiseen.

Kotijoukkueen parasta antia oli Samuel Edbergin toisen puoliajan kolme rankkaritorjuntaa.

– Ihan hyvä, saimme tarvittavan eron tehty ensimmäisen puoliajan aikana, sen jälkeen saimme me peliaikaa kaikille. Hyvää jatkoa ajatellen, Mikael Källman kertoi ottelun jälkeisessä haastattelussa.

Cupin lopputurnausjoukkueista on nyt puolet selvillä. GrIFK:n lisäksi Cocks on jo varmistanut paikkansa välieriin, loput paikat ratkaisevat kaksi paikallisderbyä, joista SIF-BK-46 on ohjelmassa 30.9. ja HIFK-Dicken 22.10.

GrIFK pääsee ensi viikonloppuna hakemaan tuntumaa Final4-tantereesta, sillä joukkueen seuraava ottelu pelataan lauantaina 7.10. Riihimäellä ja vastustaja on luonnollisesti Cocks. Seuraava kotiottelu pelataan keskiviikkona 11.10. Dickeniä vastaan.