Suomen Cupin Final4-paikka tarjottimella Turussa perjantaina

Käsipallon Suomen Cupissa on tällä viikolla jaossa tikettejä helmikuun alussa Riihimäellä pelattavaan Final4-lopputurnaukseen. Perjantaina ja lauantaina ratkaistaan kolme joukkuetta neljästä, kun ottelupareista Cocks-HIFK Akatemia, ÅIFK-GrIFK ja SIF-BK-46 setvitään voittavat osapuolet. Neljäs puolivälierä pelataan 22.10. HIFK:n ja Dickenin välillä.

GrIFK:n tie vie takaisin Turkuun vain viikko edelliskerrasta, jolloin se voitti SM-liigan avauksen maalein 30-25. Joukkueet iskevät yhteen perjantaina kello 18:30 alkaen.

Grani pääsi puolivälieriin tällä kertaa rankingin kautta ilman ottelua, ja arpa heitti vastustajaksi voittajan ottelusta ÅIFK-Cocks Akatemia, jossa turkulaiset löylyttivät divarivastustajaansa peräti 53-25.

GrIFK aloitti Suomen Cupin urakkansa myös vuosi sitten Turussa. Tuolloin ÅIFK Akatemian taival päättyi vierasjoukkueen 39-17  pöllytykseen. ÅIFK eteni viime vuonna neljän joukkoon kukistettuaan ensin Akilleksen ja sen jälkeen EIF:n. Tie nousi pystyyn vasta välierässä, jossa BK-46 oli parempi 38-26.

GrIFK ja ÅIFK kohtasivat Suomen Cupissa viimeksi kolme vuotta sitten, kun ÅIFK haki  Kauniaisista 25-26 vierasvoiton ja meni jatkoon. Kaudella 2016/17 GrIFK kukisti turkulaiset välierässä 34-23 ja meni finaaliin, jossa Cocks oli vahvempi.

Muutamat viime vuodet Cup on ollut Granille hankala kilpailu. Viimeisin välieräpaikka – sekä loppuottelu – sillä on kaudelta 2017/18, jolloin Cocks vei mestaruuden granilaisten kustannuksella.

Kaikkiaan GrIFK on pelannut Suomen Cupin finaalissa viidesti, mutta voittanut mestaruuden vain kerran. Kaudella 1998/99 se valtasi sekä Cupin että Suomen mestaruuden. ÅIFK:lla loppuottelu on vielä kokematta.

ÅIFK-GrIFK HandisTV:ltä suorana

Puolivälierää voi seurata perjantaina suorana lähetyksenä HandisTV:n kautta. Ottelu näkyy veloituksetta ÅIFK:n kausi- ja kuukausikannattajapaketin hankkineille, muilta veloitetaan 5,90 euron kertamaksu.


Tällä kaudella liigassa

20.09.23 ÅIFK – GrIFK 25 – 30

Aiemmin Suomen Cupissa

05.09.20 GrIFK – ÅIFK 25 – 26 (1. kierros)
30.11.16 GrIFK – ÅIFK 34 – 23 (välierä)
29.10.03 ÅIFK – GrIFK 29 – 23 (2. kierros)

HandisTV on käsipallon koti

SM-liigan jokaista ottelua voi seurata katsomon lisäksi myös kotoa käsin. Kaikki Solidsportin kotimainen käsipallosisältö löytyy nyt suoraan suomalaiselle käsipallolle räätälöidystä HandisTV:stä, joka kokoaa uudella tavalla yhteen kaikki käsipallon suorat lähetykset ja muut tapahtumat.

Voit tarpeesi ja mieltymystesi mukaan joko ostaa katseluoikeuden yksittäiseen otteluun, liittyä joukkueen kuukausikannattajaksi tai ostaa Kausipassin kilpailukykyiseen hintaan.

Tilaamalla SolidSportin kanavan handis.tv:ssä joko kuukausikannattajana (9,90 €/kk) tai Kausipassilla (69 €) saat katsottavaksesi kaikki SM-liigan ottelut livenä sopimuskauden ajan. Lue lisää vaihtoehdoista >