GrIFK taipui kärkiottelussa Karjaalla

Kotijoukkueen kliinisempi viimeistely ratkaisi BK-46:n ja GrIFK:n välisen SM-liigan kärkiottelun keskiviikkona Karjaalla. Raitapaidat voittivat 31-28 (18-13) ja palasi sarjan piikkipaikalle. GrIFK:lle tappio oli kauden toinen.

BK karkasi ottelun alkuminuuteilla jo 5-1 johtoon ennen kuin Grani sai juonen päästä paremmin kiinni. Jac Karlsson aloitti ottelun maalinteon ja Nico Rönnberg jatkoi tahtipuikon heilutusta. BK pääsi ottelun alussa liian lähelle muuria heittämään vapaasti ja pystyi hyödyntämään paikkansa. Granin yritysten tiellä olivat vuoroin tolpat ja vuoroin kotipuolustuksen plokit.

GrIFK käytti ensimmäisen aikalisänsä jo yhdeksännellä peliminuutilla ja siirtyi siitä 7v6 hyökkäyksiin, jotka toimikin hienosti. Vieraat kirivät eron lähes umpeen (7-6, 13 min), mikä aiheutti vuorostaan BK:n ensimmäisen timeoutin kutsuun. Isäntien punomat juonet tehosivat, sillä joukkue teki toisen karkumatkansa ja eron ollessa viisi maalia (13-8, 21 min), oli ottelun kolmannen taktiikkapalaverin vuoro.

BK:n puolustus saatiin avattua toistuvasti oikean pakin tontille, josta maalinteko oli kuitenkin vaikeaa. Karjaalaiset pitivät viiden maalin johtonsa taukoon saakka, jonne joukkueet astelivat Gustav Svanbäckin rankkarikavennuksen kautta. Tauolle mentäessä kotijoukkue oli kuitannut viisi Granin tekemää maalia heittämällä pallon suoraan keskialoituksesta tyhjiin.

Toisen jakson alku oli likimain klassinen Karjaalla pelatuissa otteluissa. BK ei pahemmin härkähtänyt kahden minuutin alivoimasta vaan teki kaksi av-maalia ja Rönnbergin tehtyä seitsemästä metristä tilanteeksi 22-13, moni uskoi ottelun ratkenneen jo lopullisesti. GrIFK ei kuitenkaan antanut periksi vaan kuroi hieman eron neljään, kun pelikellossa oli aikaa kuusi minuuttia. Ratkaisevan tuntuisen osuman ottelulle pohjusti Miska Henrikssonin tyylikäs syöttö Ihor Skyballe, joka niittasi viivalta 30-25.

Grani kavensi vielä lopussa tekemällä ottelun kolme viimeistä maalia, mutta voittajasta ei toisella puoliajalla ollut missään vaiheessa epäselvyyttä.

– Molempien erien aloitukset olivat huonoja meiltä. Annettiin liikaa helppoja tilanteita vastustajalle, se oli ratkaisu tänään, Granin päävalmentaja Mikael Källman analysoi ottelun kulkua.

GrIFK:n maalit jakaantuivat tasaisesti kymmenen pelaajan kesken, joukossa toisessa peräkkäisessä ottelussa onnistunut maalivahti Fredrik Parvinen, joka hyppäsi kehiin 20 minuuttia ennen loppua. Kenttäpelaajista Miro Koljonen oli selkeä ykkönen.

Liigan kärkikolmikko on nyt kokonaisuudessaan 14:ssä sarjapisteessä, BK:lla tosin yksi ottelu Grania ja Cocksia, joka tänään rökitti ÅIFK:ta 44-24, vähemmän pelattuna. Lauantaina on vuorossa Cocksin ja BK:n kauden toinen kohtaaminen, Granin viettäessä samaan aikaan otteluvapaata viikonloppua. Seuraavan kerran GrIFK pelaa keskiviikkona 22.11. kotiluolassa Cocksia vastaan.