GrIFK-Cocks avaa kotiotteluiden putken

Keskiviikon kärkipeli on alkusysäys GrIFK:n peräti neljän peräkkäisen kotiottelun sarjalle Kauniaisissa. Sarjakakkonen GrIFK vs -kolmonen Cocks on myös todellinen kolmen pisteen ottelu, jonka voittaja jatkaa vielä tiiviisti runkosarjan voittokamppailussa. Ottelu alkaa Luolassa 22.11. kello 19:00.

SM-liigan runkosarjan toinen puolikas starttaa Luolassa todellisella huippuottelulla kun viime vuosien raskassarjalainen Cocks tuo karavaaninsa Kauniaisiin. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Grani haki voiton Riihimäeltä maalein 30-28.

Granilla on sarjassa yhdeksästä ottelusta kaksi tappiota, jotka molemmat on aiheuttanut hallitseva Suomen mestari BK-46, joka on myös sekä GrIFK:n että Cocksin viimeisin vastustaja. Grani hävisi viikko sitten Karjaalla 28-31 ja Cocks lankesi lauantaina kotonaan nelinkontin hävittyään peräti kymmenellä maalilla 27-37.

Ottelun Grania enemmän pelannut Cocks on pelannut liigassa yllättävän ailahtelevasti. Vierasvoitto 39-28 BK:sta lokakuun alussa kertoo joukkueen iskukyvystä kaiken, mutta kolikon toisella puolella vaanii haavoittuvuus jollaiseen ei olla viime vuosina totuttu, kuten odottamaton 28-32 tappio HIFK:lle lokakuun lopussa osoittaa.

Riihimäkeläisten oma tuotanto on tällä kaudella ollut runsaampaa kuin aiemmin, ja se saattaa olla osasyynä vaihteleviin suorituksiin. Vuosikausia pelkillä ulkomaan hankinnoilla operoinut ryhmä on nyt kokemattomampi, ja se on saanut lisäksi tulla toimeen koko alkukauden ilman kapteeniaan Teemu Tammista, jonka merkitystä joukkueelleen ei voi aliarvioida.

GrIFK on viime vuosina osannut haastaa Cocksin taktisesti fiksusti. Ottelut ovat olleet viihdearvoltaan hyviä ja taisteluilme kentällä kohdillaan. Nyt bonuksena on mahdollisuus ajaa Cocksia kohti pientä ahdinkoa kotihallissa. Viime kohtaamisessa parrasvalot kohdistettiin Patrik Roslanderiin, joka torjui ottelussa peräti 25 kertaa. Paljoa kehnompi ei tehtävässään ole Cocksin unkarilainen ykkäsveskari Gergo Miklos.

Keskiviikkokierroksen muissa otteluissa BK-46 viimeistelee kuntoaan EHF European Cupin otteluihin serbialaista RK Metaloplastika Elixir Sabacia vastaan kohtaamalla kolmen ottelun voittoputkessa seilaavan sarjanelosen SIF:in. ÅIFK puolestaan vie SM-liigan Paraisille, jossa se saa vastaansa viiden voitottoman ottelun putkessa kärvistelevän HIFK:n.

GrIFK:n kotiotteluiden putki jatkuu joulukuussa

Kauniaisissa päästään loppuvuodesta nauttimaan tiiviissä tahdissa hyvästä käsipallosta. Lauantaina 2.12. vieraaksi saapuu SIF, viikkoa myöhemmin 9.12. HIFK, ja keskiviikkona 13.12. Dicken. Lauantaina 16.12. GrIFK vierailee Turussa ennen kuin vuoden 2023 ottelut saatetaan joulutauolle BK-46:n saapuessa Luolaan 20.12.

Aiemmin tällä kaudella

07.10.23 RS Cocks – GrIFK 28 – 30

Viime kaudella

16.03.23 YJ GrIFK – Cocks 28 – 36
11.02.23 YJ Cocks – GrIFK 36 – 22
25.01.23 RS GrIFK – Cocks 24 – 27
10.12.22 RS Cocks – GrIFK 30 – 24
29.10.22 RS GrIFK – Cocks 27 – 27