GrIFK törmäsi Cocksin maalivahtiin

GrIFK:ll oli mahdollisuus ottaa iso harppaus kohti suoraa välieräpaikkaa, kun joukkue vieraili Riihimäellä Cocksin kotihallissa. Avausjaksolla saavutettu kahden maalin taukojohto oli kuitenkin pelkkää paperia toisella jaksolla, jossa isäntien kokenut maalivahti Vitali Shitsko varasti pääroolin. Shitsko torjui puolituntisella 16 kertaa ja siivitti Cocksin Granin ohi. Loppuluvut olivat 34-28 (15-17).

Ensimmäinen puolituntinen kulki hienokseltaan Granin hallinnassa. Suurimmillaan ero kävi kolmessa maalissa Filip Churlevskin vietyä joukkueensa 15-12 johtoon 25. minuutilla. Jere Kanteen 18-17 maali toisen jakson alussa jäi vieraiden viimeiseksi johtomaaliksi. Cocks rynnisti 7v6 pelillään ohi ja vieraiden saman taktiikan kokeilu epäonnistui, aiheuttaen vain osumia omaan tyhjään maaliin. Cocksin neljän suora 20-19:stä 23-19:ään sai Granivalmentaja Mikael Källmanin painamaan aikalisänappia jo 28. minuutilla.

Granin hyökkäyspeli sakkasi toisella jaksolla pallonmenetyksiin ja Cocksin maalivahtiin. Cocks vei kymmenen minuutin pätkän 7-2 ja vartin 13-3 (28-20, 46 min), ja karkasi tavoittamattomiin, kun vieraat eivät saaneet omaa 7v6 peliään toimimaan. Jatkossa granilaisten tähtäys piti Shitskoa maalitaulunaan eikä Cocks päästänyt eroa kaventumaan.

Vieraiden päävalmentaja Mikael Källman totesi joukkueensa onnistuneen ensimmäisellä puoliajalla, mutta näki toisella jaksolla tason putoavan.

– Erittäin onnistunut ensimmäinen puoliaika meiltä. Toisella puoliajalla teimme aikamoisen määrän teknisiä virheitä, emmekä saaneet hyvistä paikoista sisään . Cocks pääsi näin karkaamaan. Ja yllätys yllätys – meidän pelissä vastustajan maalivahti saa kolme tähteä.

Viime kevään finalisti sai nyt maukkaan revanssin ja kauden ensimmäinen voitto GrIFK:sta pitää sarjataulukon kaksikon välillä elossa. Toisessa ottelussa BK-46 jatkoi maalitehtailuaan, nyt kaatui HIFK maalirikkaassa ottelussa 42-34.

BK on kahdessa seuraavassa ottelussa Granin vastustajana. Lauantaina 24.2. pelataan Kauniaisissa ja keskiviikkona 28.2. Karjaalla.