Jatkosarja jatkuu lauantaina – GrIFK matkaa Cocksin vieraaksi

Ylemmän jatkosarjan toinen ottelukierros heittää GrIFK:n Riihimäelle ja tällä kerralla Cocksin vieraaksi. Lähtotilanne lauantain ottelulle on se, että Cocksilla on edessään käytännössä pakkovoiton haaliminen. Grani nimittäin ottaisi voittaessaan jo aimo harppauksen kohti välieräpelejä, tappio puolestaan tiivistäisi sarjataulukon keskiosan äärimmäisen tiiviiksi. Ottelu alkaa kello 16:00 ja sen näkee suorana lähetyksenä HandisTV:stä.


GrIFK ei tällä kaudella ole hävinnyt Cocksille matsiakaan. Kaksi ensimmäistä runkosarjaottelua Grani voitti, kolmannessa jouduttiin tyytymään tasuriin, vaikka voittokin oli täysin saavutettavissa.

2010-luvun kotimainen power house Cocks on tällä kaudella näyttänyt ja tuntunut erilaiselta verrattuna viime vuosiin. Omaa tuotantoa on tuotu sisään näkyvästi ja toisaalta lukuisat loukkaantumiset ovat verottaneet joukkueen tasoa, mutta siitä huolimatta Cocks on juuri tällä hetkellä kenties vaarallisempi kuin kertaakaan aiemmin kuluvan kauden aikana.

Parin viikon takainen Suomen Cupin välierä BK-46:tta vastaan oli vahva näyttö Cocksin osaamisesta ja edellinen kohtaaminen Granin kanssa näytti, että keltapaitojen usko voittoon ei lopu ennen kuin peli on ohi.

Yksi iso asia, minkä Cocks on kauden edetessä saanut kuntoon, on ollut 7v6 pelaaminen, jossa kapellimestarina häärii laiturin roolista keskelle siirretty Teemu Tamminen. Hän on löytänyt suoran yhteyden sentteri Santeri Vainionpään kanssa, ja kaksikko on hankalasti puolustettava.

GrIFK aloitti ylemmän jatkosarjan napakasti kotihallissaan HIFK:ta vastaan. 29-26 voitto tuli kaksivaiheisen työn tuloksena. Ensimmäisellä puolituntisella (19-15) hyökkäyspeli toimi, toisella (10-11) sen hieman sakatessa puolustus- ja maalivahtipelaaminen nousi päärooliin. Yksi tärkeä osa-alue tulevaan otteluun on jäähyjen vähentäminen. HIFK:ta vastaan Granille tuomittiin 18 minuuttia alivoimaa.

Jatkosarjan ensimmäinen puolikas saatetaan päätökseen lauantaina 24.2., jolloin GrIFK saa vieraakseen sarjaa johtavan BK-46:n.