GrIFK:lle arvokas voitto jatkosarjan aluksi

SM-liigan ylempi jatkosarja avattiin Kauniaisten Luolassa GrIFK:n ja HIFK:n välisellä taisteluottelulla. Grani aloitti ottelun väkevästi, 5-0 tilanne pakotti vieraat ensimmäiselle aikalisälle jo ennen kuudennen peliminuutin täyttymistä. Jatkossa puntit tasoittuivat ja pelistä kehkeytyi odotetun kaltainen jännitysnäytelmä, jossa HIFK pääsi nauttimaan johtoasemasta vain reilun minuutin. GrIFK teki ottelun neljä viimeistä osumaa ja voitti  29-26 (19-15).

Ensimmäisellä puoliajalla joukkueet nakuttivat maaleja kovaan tahtiin. Grani tykitti aiemmissa otteluissa loistaneen Martin Börjesin vaihtokuntoon reilussa vartissa. Kahdeksan pelaajan maalitalkoita johti hyvän ottelun pelannut Alexander Qvist. Torjuntaosastolla Patrik Roslander pesi virkaveljensä torjunnoin 10-3.

Toisesta puoliajasta muodostui täysin toisenlainen kapina. Niklas Zilliacus alkoi napsia kotijoukkueen heittoja näyttävästi yksi toisensa jälkeen ja oli osaltaan avittamassa HIFK:n nousua. Vähämaalisuuden takasi osaltaan myös Roslander, jota Granin on suurin kiittäminen sarjapisteistä. GrIFK otti jäähyn toisensa perään ja pelistä muodostui hieman rikkonainen. Zilliacus teki kaikkiaan 13 torjuntaa, Roslander 19.

Isännät lähtivät ylempään jatkosarjaan ilman kahta runkosarjan parasta maalintekijäänsä, ja se avasi paikan uusille ratkaisijoille. Yhden sellaisen joukkue löysi Erik Åkermarckista, joka sai tilaisuutensa toisen jakson alkuminuuteilla. Useamman viime ottelun ilman peliminuutteja viettänyt vasuri nousi esiin muiden yskiessä tehojensa kanssa, ja teki puolessa tunnissa kuusi maalia, joukossa tuiki tärkeä neljän suora (25-24, 26-26, 27-26 ja 28-26), johon HIFK ei enää pystynyt vastaamaan. Paikat laitaan tarjoili hyvällä energialla läpi matsin pelannut Miro Koljonen.

Voitto nosti GrIFK:n ainakin hetkellisesti sarjan kärkeen ohi BK-46:n, joka kohtaa Cocksin sunnuntaina. Granin seuraava ottelu pelataan lauantaina 17.2. Riihimäellä. Seuraava kotiottelu on 24.2. pelattava GrIFK-BK-46.