GrIFK vs HIFK aloittaa ylemmän jatkosarjan

Miesten SM-liigan ylempi jatkosarja alkaa lauantaina Kauniaisissa todella herkullisella asettelulla. GrIFK ja HIFK ovat kohdanneet tämän vuoden puolella jo kaksi äärimmäisen tiukkaa ottelua, ja granilaisten nälkää on kasvattanut voittojen kokematta jääminen. Nyt pelataan vihdoin ensimmäistä kertaa sitten joulukuun kotihallissa, jossa kalat on laitettu valmiiksi velkoja varten. Reittiä kohti finaalipelejä lähdetään etsimään kello 17:15, sitä ennen pelataan naisten Suomen Cupin loppuottelu kello 14:30 alkaen.

GrIFK ja HIFK ovat kauden mittaan pelanneet jo neljä ottelua, joista HIFK on vienyt kaksi ja Grani yhden. Tammikuussa pelattu tasapeli oli molemmille merkityksetön, mutta ottelussa haettiin kuitenkin voittoa viime sekuntiin asti. Tasapeliin nousu kuuden maalin takaa oli hyvä merkki GrIFK:n voitontahdosta.

Viikko sitten pelatussa Suomen Cupin välierässä oli jo kyse todesta, mutta lopussa kiitos seisoi punapaitojen suuntaan. Koko ottelussa ei kertaakaan nähty kahta maalia suurempaa eroa suuntaan eikä toiseen, Granin harmiksi nuo kaksi maalia erotti lopulta joukkueen Cupin finaalista.

HIFK pääsi nyt toista vuotta putkeen ylemmän jatkosarjan piiriin, ja suurin kiitos siitä lankeaa mainion ruotsalaismaalivahdin Martin Börjesin kontolle. Hyökkäyssuuntaan eniten vastuuta on kantanut vasurikaksikko Rui Rolo-Vladimir Knopinskii, jotka kahdestaan leipoivat liki kolmanneksen joukkueensa maaleista runkosarjassa.

GrIFK lähtee jatkosarjaan kaksi pistettä HIFK:n edellä sijoituttuaan runkosarjassa toiseksi, mutta saa ainakin jonkin verran pistää kuvioitaan uusiksi. Kauden kaksi parasta maalintekijää on sivussa, joten uusille ratkaisijoille on paikkoja tarjolla. Leveyttä joukkueessa on, ja kun puolustuspelaaminen toimii, Grani on vaikea voitettava, varsinkin kotonaan.

Naisten Suomen Cup ratkeaa Luolassa

Ennen miesten ottelua Luolassa ratkaistaan naisten Suomen Cupin voitto. Perjantaina pelattavissa välierissä kohtaavat GrIFK ja Dicken sekä BK-46 ja HIFK. Voittajat aloittavat finaalin lauantaina kello 14:30.