GrIFK:n maalinteko aivan jäässä – HIFK vei arvokkaat sarjapisteet

GrIFK:n maalintekovaikeudet ratkaisivat tiukan ja vähämaalisen ottelun vierailijana Luolassa käyneen HIFK:n eduksi. 20 tehtyä maalia kotiottelussa on vähiten sitten huhtikuun 2021, jolloin Cocks pöllytti Grania lukemin 14-36.

Kotijoukkue tuhlaili maalipaikkoja ottelun alussa tolppiin sekä HIFK:n ruotsalaismaalivahti Martin Börjesin ulottuville. Börjes sai jo alussa sellaisen boostin otteisiinsa mikä kantoi ottelun loppuun saakka. Erityisesti Granin puoliaikojen alut sekä yritykset seitsemästä metristä olivat karmivia. Granin pummasi kaikki viisi rankkariaan, viiden eri pelaajan heittämänä.

Avausmaaliaan GrIFK joutui odottamaan reilut seitsemän minuuttia, Miro Koljosen kaventaessa tilanteen 1-3:een. Toisella jaksolla vieraiden maaliverkkoon saatiin eloa likimain yhtä myöhään.

HIFK tuli otteluun erittäin valmiina. Torstaina joukkue kärsi oli täysin aseeton kotonaan BK-46:tta vastaan, nyt kellossa oli kokonaan toinen ääni. Joukkue taisteli erityisesti puolustuksessa, joka toki sekin aukesi ihan hyvin, mutta maalipaikat kilpistyivät tuon tuosta kehnoon viimeistelyyn.

Grani oli vain pientä hetkeä lukuun ottamatta ottelussa takaa-ajajana. Joukkue taisteli itsensä 10-14 alakynnestä 17-16 johtoon (47 min), mutta HIFK pystyi nousemaan takaisin edelle parin granijäähyn aikana. GrIFK sai viimeisen mahdollisuutensa ottelun viimeisellä minuutilla aikalisänsä (59:08, 20-21) jälkeen, mutta Filip Churlevskin heittoyritys ei tuottanut tulosta ja pallo jäi HIFK:lle, joka sai sievistellä lukemat kahden maalin eroksi.

Vieraiden kenttäpelaajista sentterit tekivät näkyvimmät suoritukset. Viktor Grönmarkin ahkeroidessa pitkin peliä vasempana pakkina 197-senttinen Nicolas Reenpää pelasi hyvän ottelun viivalla. Pahiten vaikeuksia granipuolustukselle sai aikaan korkeat syötöt linjan taakse.

GrIFK:n parhaat olivat pelitilanneheitoista sataprosenttisesti osuneet Miro Koljonen ja Patrik Roslander, joka jälleen antoi torjunnoillaan joukkueelleen mahdollisuuksia toisensa perään.

Mikael Källman purki tuntojaan pelin jälkeen näin:
– Valtava pettymys… erityisesti ajatellen sarjataulukkoa ja sitä etumatkaa mikä meillä oli esimerkiksi Cocksin suhteen. Nyt tämä voi mennä vaikeammaksi sarjataulukon osalta. Ei voi mennä hyvin kaikissa otteluissa varsinkaan jos tuhlaa tämän verran hyviä paikkoja – pisteenä iin päällä tänään 5/5 missattua pilkkua.

Joulukuun tiukka ottelutahti jatkuu heti tulevana keskiviikkona 13.12. kello 19:00, kun vieraaksi saapuu Dicken.