GrIFK voitti ÅIFK:n ja nousi sarjakärjeksi

GrIFK ja ÅIFK palasivat miesten SM-liigapeleihin maajoukkuetauolta Kauniaisissa. Isännät jättivät vierailijat kauas taakseen ja voitti 32-20 (16-7). Se tiesi nousua SM-liigan sarjaykköseksi, tosin ottelun enemmän BK-46:tta pelanneena. Lauantain kaikki ottelut päättyivät kotivoittoihin. Niistä kiinnostavimmassa SIF voitti HIFK:n 27-22, mikä tiesi siuntiolaisten paluuta HIFK:n ohitusta takaisin neljännelle tilalle. Cocks jatkoi Dickenin pitkää tappioputkea Riihimäellä lukemin 34-21.

Kauniaisissa pelatussa ottelussa pääroolin ottivat kaksi nuorta maalivahtia. Vastikään miesten maajoukkueeseen tammikuun Baltic Cupiin valittu Fredrik Parvinen sai torjuntavastuun, ja hoiti tehtävänsä moitteetta. 20 torjuntaa ja yhtä monta päästettyä maalia toi torjuntaprosentiksi 50. Toisessa kenttäpäädyssä ahkeroinut Eero Virtanen ei jäänyt pekkaa pahemmaksi. 19 torjuntaa piti sisällään tukun näyttäviä maalinestoja kontrista ja kuuden metrin heitoista.

Grani karkasi alun 2-2 tilanteesta hiljalleen omille teilleen tiiviin puolustuspelaamisen ansiosta. Kotijoukkue puolusti loppuun asti hyvin ja pääsi iskemään vastaiskuilla. 20. minuutilla tilanne oli jo 9-4 ja puoliaikasummerin soidessa ero oli yhdeksässä maalissa, mutta taukoero olisi voinut paremmalla viimeistelyllä olla huomattavasti suurempi.

Vieraat tulivat toisellekin jaksolle taistellen ja veivät jakson alun nimiinsä (17-10, 35 min), mutta Grani käytti fysiikkaetunsa hyväkseen. Viimeisten 20 minuutin aikana Granin maalinteossa kunnostautuivat Richard Sundbergin, Kalle Kankaanpään ja 400. SM-maalinsa tehneen Carl Weurlanderin lisäksi ainoastaan maalivahti Parvinen, jolle osuma oli liigauran ensimmäinen.

Mikael Källman jakoi kiitosta erityisesti oman kenttäpuoliskon pelaamiselle.

– Voimme olla tyytyväisiä puolustuspään peliimme. Fredrik Parvinen torjui hienosti maalissa ja erityisesti Fredrik Forss pelasi fyysisesti keskellä puolustusmuuria. Onnistuimme myös kiitettävästi luomaan vastahyökkäyksiä. Sitävastoin teimme aivan liian paljon teknisiä virheitä hyökkäyspäässä ja epäonnistuimme viimeistelyssä.

Tähtiraati tunnusti maalivahdit kentän kirkkaimmiksi onnistujiksi. Kolmen tähden Parvisen adjutanteiksi nousi ÅIFK:n Virtanen. Ottelun maalihai Sundberg onnistui parhaiten sekä hyökkäys- että puolustustehtävissä. Vieraiden kenttäpelaajista kunnostautui Granista Turkuun täksi kaudeksi siirtynyt Sebastian Hernelahti.

SM-liiga jatkuu ensi viikolla kahdella sarjakierroksella, joista jälkimmäisellä GrIFK:lla on vapaavuoro. Keskiviikkona 15.11. runkosarjassa saavutetaan puoliväli kun Grani matkaa Karjaalle liigan kärkipeliin. GrIFK:n seuraava kotiottelu pelataan Kauniaisissa keskiviikkona 22.11. Cocksia vastaan.

Kuvat: Aki Ylivarvi @Aki_Kuvaus