GrIFK isännöi lauantaina ÅIFK:ta

SM-liiga palaa maajoukkuetauolta kolmen ottelun voimin lauantaina. Sinkkupäivän 11.11. ohjelmassa ovat ottelut SIF-HIFK, Cocks-Dicken ja Kauniaisten Luolassa pelattava GrIFK-ÅIFK. Kaikki ottelut alkavat samalla kellonlyömällä kello 16:00.

ÅIFK on saalistanut kuudesta pelaamastaan ottelussa yhden pisteen tasapelistä SIF:n kanssa lokakuun alussa, jolloin sarjapisteet Samppalinnassa jaettiin maalein 32-32. Pisteitä olisi otteluohjelman mukaan voinut olla tarjolla myös paria viikkoa myöhemmin, mutta Dickenin tehtyä oharit, jäi turkulaisilta lisäpisteet sillä kerralla saamatta.

Dickenille tuomitun kahden pisteen menetyksen myötä viime kaudella Play offien ulkopuolelle jätetty ÅIFK on kuitenkin vahvasti jumbosijan yläpuolella. Turkulaiset pääsevät vihdoin Dickenin kimppuun ja hakemaan tuloksen maksimointia 8.12.

ÅIFK on kaatunut Granille syksyn mittaan jo kahdesti, ensin runkosarjan avauksessa 30-25 ja reilu viikko tästä Suomen Cupissa 35-26.

Kauniaisiin kovasti edelliskaudesta nuorentunut ÅIFK saapuu ilman kolmea lahjakasta junioriaan. William Sjöholm, Liam Ranta-aho ja William Malkamäki ovat hakemassa käsipallo-oppia neljän viikon vierailulla Koldingissa.

Heistä Sjöholm on joukkueen sisäisessä maalipörssissä kolmantena, edellään vain joukkueen kokeneimmat pelurit Martin Gristsuk ja kasvattajaseuraansa vastaan pelaamaan saapuva Wilhelm Hammarberg.

GrIFK:lla on tuloksellisesti kulkenut runkosarjan alku erinomaisesti. Seitsemän ottelun jälkeen plakkarissa on jo kuusi voittoa ja joukkue on SM-liigassa jaetulla kärkipaikalla BK-46:n kanssa.

Granin edellinen ottelu Dickeniä kulki reilut kolme varttia hyvin omassa kontrollissa mutta parhaimmillaan kuuden maalin johto kutistui lopulta vain yhden maalin voittoon.

Mikael Källmanin miehistöllä onkin nyt tehtävänä varmistaa täyden 60 minuutin ehjä paketti. Siitä tulee osaltaan pitämään huolen maajoukkueen keskipuolustuksessa Iso-Britanniaa vastaan hyvät ottelut ahertaneet Richard Sundberg ja Kalle Kankaanpää sekä SM-liigan torjuntatilaston ykkönen Patrik Roslander.

Kuva: Jouni Lappi

Aiemmin tällä kaudella

29.09.23 SC ÅIFK – GrIFK 26 – 35
20.09.23 RS ÅIFK – GrIFK 25 – 30

Viime kaudella

17.12.22 ÅIFK – GrIFK 23 – 27
05.11.22 GrIFK – ÅIFK 25 – 23
10.09.22 ÅIFK – GrIFK 26 – 39