Hyvä taistelu ei riittänyt – ottelusarja meni katkolle

Otteluvoitot 0-2.

GrIFK sai tunnustaa Cocksin toistamiseen niukasti paremmaksi SM-liigan välierien toisessa osaottelussa Kauniaisissa. Cocks ratkaisi ottelun pitkälti samalla käsikirjoituksella kuin ensimmäisenkin semin, hieman leveämpi materiaali väsytti kotijoukkueen. Grani taisteli tasatilanteessa vielä viimeiselle kympille tultaessa, mutta vieraat pääsivät pälkähästä ruotsalaisen Albin Järlstamin johdolla.

Grani oli hyvin latautunut otteluun ja saanut vaihteeksi hyviä uutisia pelaajarintamalle, kun Filip Churlevski palasi kuuden viikon tauon jälkeen tositoimiin. Pohjoismakedonialainen toi kaivatun lisän joukkueen pakkikalustoon ja lisää vaaramomentteja oveluudellaan.

Avauspuolituntisen hahmo oli kuitenkin ilmiömäisesti ottelun aloittanut Patrik Roslander, jonka torjuntaprosentti nousi pitkälti yli 50:n. Paaki torjui mm. Cocksin kolme ensimmäistä seitsemän metrin heittoa.

Vieraat pääsivät avausjakson jälkimmäisellä puolikkaalla parin maalin karkumatkalle Järlstamin vedellessä ohjaksista ja Vitali Nenitan löytäessä rankkareissa reitin ohi granimaalivahdin.

Toisella jaksolla Cocks ehti käydä pariin otteeseen viiden maalin johdossa (13-18, 14-19, 41 min) mutta valtavalla sydämellä taistellut GrIFK ei ollut vielä luovuttanut. Granin paras jakso ottelussa siivitti kahdeksassa minuutissa joukkueet tasatilanteeseen (22-22, 49 min), mutta taistelu verotti myös fyysisesti. Viimeisellä kymmenen minuutin jaksolla Cocks otti komennon takaisin ja katosi kahden maalin päähän, jonka se kykeni lopussa tuplaamaan.

Kotijoukkueen päävalmentaja Mikael Källman kehui tappiosta huolimatta joukkuettaan:

– Pysyttiin kauan hyvin mukana pelissä ja tultiin vielä tasoihin toisella puoliajalla. Ehkä pieni väsymys hiipi pelaajien puseroon lopussa kun aika kapealla materiaalilla mennään. Kumminkin uskomattoman hieno taistelu joukkueelta. Lopussa meillä oli vielä hyvä mahdollisuus voittaa ottelu mutta me tehtiin teknisiä virheitä, jotka sitten ratkaisi ottelun. Olen kumminkin erittäin tyytyväinen pelaajiin vaikka tulos ei ollut meille suotuisa.

Cocksin joukkueeseen juuri runkosarjan alkaessa liittynyt Järlstam on parantanut peliään kauden edetessä ja noussut joukkueensa johtavaksi pelintekijäksi. Luolassa 8 maalia tehnyt ruotsalainen pelasi erinomaisen ottelun ja palkittiin ansaitusti kolmella tähdellä. Lyhyemmät tähtirivit menivät maalivahdeille, Roslanderille kaksi ja Gergo Miklokselle yksi.

GrIFK:n maaliahnein oli 6 maalia heittänyt Jere Kantee, sentterikaksikko Kalle Kankaanpää-Fredrik Forss olivat erinomaisen vahvoja.

Yksi matsi kerrallaan

GrIFK pelasi kokonaisuutena ensimmäistä ottelua vahvemman pelin ja trendiä on syytä pitää yllä, sillä noustakseen finaalijoukkueeksi Granilla on nyt vuori kiivettävänään. Cocks pitää kaatua kolme kertaa putkeen, ja ensimmäisen niistä on tultava ensi tiistaina Riihimäellä. Kolmas välierä pelataan Cocks Areenalla 9.4. kello 19.

Kuva: Aki Ylivarvi @aki_kuvaus