Kolmas kerta toden sanoo? GrIFK tiistaina pakkovoiton edessä

Molemmat miesten SM-liigan välieräsarjat ovat kolmannessa ottelussaan katkolla, kun sekä BK-46 ja Cocks ovat ottaneet voitot kahdesta ensimmäisestä. GrIFK ja Cocks pelaavat tiistaina Riihimäellä ja Granin finaaliunelma voi jatkua ainoastaan voitolla. Ottelu Cocks Areenalla alkaa kello 18:30.


GrIFK on kahdessa ensimmäisessä ottelussa osoittanut olevansa täysin kelvollinen jatkamaan välieräsarjaa pitemmäksi. Luolassa pelattu toinen ottelu näytti myös ne sudenkuopat, joihin ei kannata sortua. Ongelmat eivät ole suuria, joten ne on korjattavissa, mutta toisaalta ne ovat riittävän isoja jotta Cocksin kaltainen kokenut ryhmä osaa hyödyntää.

Yksi molemmissa aiemmissa otteluissa nähty ratkaisu on ollut joukkueen hiipuminen loppua kohden, kun Cocks on saanut kierrättää pelaajiaan lepotauoille Grania enemmän. Granin kokoonpanon leveys on ollut takamiehistön osalta melko kapea, ja se sai lauantaina kaivattua kokemusta kun Filip Churlevski palasi pelaavaan kokoonpanoon useamman viikon toipilasjakson jälkeen.

Nyt Churlevskilla on palloharjoitusten määrä tuplaantunut ja pelituntumaakin yhden pelin verran. Yhteispeli nuorten ja kokemattomampien takamiesten kanssa – joiden itseluottamus ja tulos on parantunut pudotuspeleissä ottelu ottelulta – löytyi lauantaina saman tien, ja se saattaa merkitä Cocksille hikistä iltaa.

Kuva: Aki Ylivarvi

Välieräsarjan otteluajat

Ke 03.04 18:30 Cocks – GrIFK
La 06.04 15:00 GrIFK – Cocks
Ti 09.04 18:30 Cocks – GrIFK

Tarvittaessa:

La 13.04 16:00 GrIFK – Cocks
Ti 16.04 18:30 Cocks – GrIFK
Näin edetään loppuotteluun

  • Loppuottelupaikka irtoaa kolmella välierävoitolla.
  • Välierien voittajat aloittavat finaalisarjan 21.4. jatkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä.
  • Välierien hävinneet osapuolet pelaavat pronssimitaleista kaksiosaisen ottelun, jonka aikataulu määritellään kun joukkueet ovat selvillä.

Ottelut ratkaisuun saakka

Kaikki puoli- ja välierät sekä finaalit pelataan ratkaisuun saakka seuraavasti:

  • Mikäli ottelu on varsinaisen peliajan jälkeen tasan, pelataan 2×5 minuutin jatkoaika.
  • Mikäli ottelu on edelleen tasan, pelataan toiset 2×5 minuuttia.
  • Mikäli ottelu on senkin jälkeen vielä tasan, seuraa seitsemän metrin heittokilpailu.