Kolmas niukka tappio Cocksille vei GrIFK:n pronssipeleihin

Otteluvoitot 0-3.

GrIFK ja Cocks päättivät välieräsarjansa yhtä tiukalla ottelulla ja samalla lopputuloksella mitä kaksi ensimmäistäkin. Grani haastoi Cocksin mutta ei onnistunut ottamaan tarvittavaa viimeistä puristusta, jolla ottelusarjan ratkaisu olisi siirretty neljänteen tai viidenteen peliin. Cocks rutisti jälleen ottelun lopussa vahvemmin ja voitti kaksikon maalirikkaimman ottelun miesmuistiin lukemin 34-30 (13-14), mikä tarkoittaa sitä, että GrIFK:lla on nyt edessään viime keväiseen tapaan taistelu pronssista.

Grani aloitti Riihimäellä vahvasti ja oli alkuminuuttien hallitseva osapuoli. Patrik Roslander tilkitsi maalinsa suun upeilla torjunnoillaan ja hyökkäyspäässä Filip Churlevski kipitti maalintekoon pienistäkin väleistä. Miro Koljosen paluun yhden huilatun ottelun jälkeen myötä GrIFK sai monipuolisuutta kentän oikealle puoliskolle.

Grani johti yhdeksän peliminuutin kohdalla kolmella maalilla Fredrik Forssin vietyä joukkueensa seitsemästä metristä 5-2 johtoon, kun Cocksin Kemal Hamzic lanasi Alexander Qvistin läpiajossa kanveesiin, ja pääsi pälkähästä vain kaksiminuuttisella. Qvistiä jouduttiin kursimaan tovi pelikuntoon.

Valkopaitaisella vieraalla oli monta mahdollisuutta karata isompaankin johtoon, mutta  Cocksinkin maalilla oli mainio vartija kun myös Gergo Miklos onnistui. Cocks käväisi jakson aikana kertaalleen kahden maalin johdossa, mutta viimeisen sanan sai Grani, joka siirtyi Kalle Kankaanpään viime hetken maalilla yhden maalin taukojohtoon.

Toisen puoliajan alku oli Granille painajaismainen. Pavel Duda teki suoraviivaisella tyylillä kolme maalia nopeassa tahdissa ja Cocks johti jälleen kahdella.

Kummankin joukkueen 7v6 peli tuotti jatkossa maaleja molempiin kenttäpäätyihin. Grani onnistui nousemaan pariin otteeseen tasoihin (23-23 ja 24-24), mutta ei kyennyt menemään ohi. Loppuminuuteilla Cocksin vahva rutiini kovista peleistä ratkaisi sille sen 16:nnen finaalipaikan 20 vuoteen.

Mikael Källman kertoi olleensa ylpeä siitä, kuinka ahtaalle Cocks saatiin laitettua ottelusarjan aikana.

– Pantiin Cocks todella koville tässä ottelusarjassa. Oli tiukkaa todella pitkään. Lopussa Cocks teki maaleja kaikista paikoista ja me emme. Kiitos ja onnea Cocksille.

Myös Cocksin päävalmentaja Bojan Zupanjac äityi kehumaan vastustajaansa:

– Onnea Granille, he ovat todella hyvä joukkue koko kauden ja heidän pitää olla myös ylpeitä.

10 maalia thnyt Filip Churlevski palkittiin tähtiraadin toimesta kahdella tähdellä, Isak Lehvonen viimeisteli viisi ja kuusi pelaajaa teki ottelussa kaksi tai kolme maalia. Roslander teki mitä voi ja vähän ekstraakin, mutta jäi toisella puoliajalla vähemmälle telle puolustukselta.

Taistelu mitaleista jatkuu

GrIFK päättää kautensa neljännen kerran peräkkäin pronssiotteluissa. Vastustajaksi asettuu todennäköisimmin Dicken, sillä hallitseva mestari BK-46 johtaa ottelusarjaa 2-0, ja sillä on kolme ottelupalloa selvittää tiensä finaaleihin Cocksin pariksi.

Pronssiottelu pelataan kaksiosaisena ja mitalijoukkueen rtkaisee kahden ottelun yhteistulos. Pelipäivät selviävät kun toinen ottelija ratkeaa.

Kuva: Aki Savikurki