Liigan loppusuora alkaa – GrIFK:n tavoitteena pronssiset mitalit

Ensimmäiset käsipallokevään mitalit ovat alkavalla viikolla jaossa, kun sekä miesten että naisten pronssipelit ovat käynnissä. Miesten SM-liigassa pronssista pelaa sama kaksikko kuin vuosi takaperin, tuolloin GrIFK voitti Dickenin kaksiosaisessa ottelussa kolmella maalilla.

Ensimmäinen osaottelu pelataan tiistaina 16.4. Pirkkolassa ja ottelun luomista asetelmista lähdetään kohti lauantain 20.4. ratkaisevaa ottelua Kauniaisten Luolaan.Tiistain ottelu alkaa kello 19 ja lauantain jo 13:30.

GrIFK ja Dicken pelasivat runkosarjassa kolme ottelua, jotka tuottivat Granille täydet kuusi pistettä. Noista kolmesta erityisesti Pirkkolassa pelattu ottelu saa toimia opettavaisena tarinana siitä, kuinka ottelut pitää pelata loppuun saakka. Grani johti ottelua vartti ennen loppua jo kuudella, mutta punapaitainen kotijoukkue ei antanut periksi, vaan taisteli itsensä maalin päähän. Kotiotteluissaan GrIFK oli tarkempi ja voitti molemmat selkeämmällä marginaalilla.

Molempien joukkueiden kokoonpano on elänyt kauden mittaan rajustikin. Siinä missä Granilla jengi on ollut hupenemaan päin, on Dicken saanut alkukauden vaikeudet selätettyä ja pääsee  parhaalla miehistöllään Granin kimppuun. Erityisen tarkkana granipuolustus saa olla Benjamin Peitsaron ja ikitaistelijoiden Benny ja Joacim Bromanin kanssa.

Maalivahdit on perinteisesti arvioitu vähintään puolen joukkueen arvoiseksi, ja pronssipeleissä sellaisia hemmoja on kentällä kaksi. Sekä Patrik Roslander että Bogdan Klepa ovat kokeneita ja vetreitä maalivahteja, jotka saattavat kääntää suorituksillaan ottelun kulun joukkueelleen edulliseksi. Pronssiotteluista onkin odotettavissa vähämaalisia ja tiukkoja, varsinkin kun takavuosien vastustajansa jalat alta juoksevasta Dickenistä on varsinkin kauden aiemmissa pudotuspeleissä ollut jäljellä vain rippeet. Dicken on perustanut pelinsä rauhalliseen asemapelaamiseen.

Näin pelataan pronssista

Kaksiosaisen pronssiottelun voittaa joukkue, joka on tekee enemmän maaleja.

Ensimmäisessä osaottelussa ei pelata jatkoaikaa, vaikka se päättyisikin tasan. Jos toisen osaottelun jälkeen maaliero on tasan, pelataan 2×5 minuutin jatkoaika, ja tarvittaessa vielä toiset 2×5 minuuttia. Mikäli yhteistulos on senkin jälkeen vielä tasan, ratkaistaan pronssit seitsemän metrin heittokilpailulla.

Toinen osaottelu pelataan ratkaisuun saakka

• Mikäli kahden ottelun yhteistulos on varsinaisen peliajan jälkeen tasan, pelataan 2×5 minuutin jatkoaika.
  • Mikäli yhteistulos on edelleen tasan, pelataan toiset 2×5 minuuttia.
  • Mikäli yhteistulos on senkin jälkeen vielä tasan, seuraa seitsemän metrin heittokilpailu.

Pronssiotteluissa ei käytetä vierasmaalisääntöä.