Pisteet matkasivat Pirkkolasta Kauniaisiin

GrIFK haki jaossa olleet kaksi sarjapistettä SM-liigan jumbona olevalta Dickeniltä yhden maalin erolla. Lukemat Pirkkolassa olivat 24-25 (10-13), mutta vaikka voitto oli Granin kuudes seitsemästä ottelusta, se ei siitä huolimatta nostanut joukkueessa isompia riemunkiljahduksia.

Syy tyytymättömyyteen piilee seitsemän maalin johdon kuihtumisessa viimeisellä vartilla yhteen, mikä sai Granin päävalmentajan Mikael Källmanin heittämään ilmoille kysymyksen “Miksi teemme sen itsellemme niin vaikeaksi jokaisessa ottelussa.”

Myös kapteeni Fredrik Forss oli ottelun jälkeen kriittisellä tuulella. Forss sanoi Yle Sportenin haastattelussa että parannettavaa on paljon.

– Voittoja on tullut mutta pelaamisemme ei ole viime otteluissa ollut hyvää. Asiat eivät sujuneet toivotusti johdettuamme 5-6 maalilla. Missasimme paljon paikkoja ja se aiheutti meille pienen paniikin, Forss tunnusti.

Ottelu Dickeniä vastaan oli Granin täydessä hallinnassa 45 minuutin ajan, mutta viimeisellä vartilla maalihanat tyrehtyivät Carl Weurlanderin heittämän 16-23 (45 min) osuman jälkeen lähes täysin. Seitsemän maalin johto alkoi huveta vartti ennen loppua ja GrIFK sai taistella viimeiseen sekuntiin varmistaakseen täyden pistepotin. Isäntien maalivahti Bogdan Klepa teki kymmenestä torjunnastaan seitsemän viimeisten viidentoista minuutin aikana ja mahdollisti joukkueensa nousun. Klepa pääsi kertaalleen yrittämään maalintekoakin tyhjään Granimaaliin, mutta heitto meni hivenen ohi.

Granin pelastajaksi nousi tässäkin ottelussa kovaa raatanut Richard Sundberg, jonka läpiajosta syntynyt 22-25 maali osoittautui pelin voittomaaliksi. Sundbergin ohella kahdeksan maalia tehneen Gustav Svanbäckin varmuus rankkareissa (5/5) ja ottelun parhaana pelaajana palkitun Patrik Roslanderin tärkeät torjunnat olivat liikaa vimmatusti taistelleelle kotijoukkueelle. Erik Åkermarck teki uransa 200. SM-maalin.

HIFK teki palveluksen GrIFK:lle

Jos oma ottelu ei isommin kiihottanut GrIFK:ta juhlimiseen, pientä aihetta sellaiseen tuli illan edetessä, kun liigan kärkikolmikko kutistui kärkikaksikoksi. BK-46 riepotteli ÅIFK:ta Turussa odotetusti ja voitti 44-25, mutta vähemmän odotettu tulos Helsingistä – HIFK:n 32-28 voitto Cocksista – nosti Granin tässä vaiheessa sarjataulukossa ohi riihimäkeläisten toiseksi.

Jatkosarjat erottavan viivan ympärillä HIFK nousi voittonsa ansiosta SIF:n ohi neljänneksi. ÅIFK ja Dicken jatkavat sarjan hännillä. Ero joukkueiden välillä on kolme pistettä. Dickeniltähän vähennettiin kaksi sarjapistettä sen jätettyä vierasottelun Turusta väliin. Uutta pelipäivää odotellaan edelleen.

Maajoukkue MM-karsinnassa Iso-Britannian kimppuun

SM-liiga jää nyt parin viikon tauolle maajoukkueen tieltä. Suomi kohtaa britit ensin torstaina 2.11. kello 21:00 Suomen aikaa Skotlannissa ja kahta päivää myöhemmin kello 16 Karjaalla. Jatkopaikka seuraavaan karsintavaiheeseen irtoaa kahden ottelun yhteistuloksella. Suomea ovat edustamassa nykyistä granipelaajista Sundberg, Roslander ja Kalle Kankaanpää, sekä aiemmin GrIFK:ssa pelanneet Fredrik von Troil ja Robin Granlund.

Liput Suomen kotiotteluun myy ennakkoon lippuagentti.fi.

GrIFK:n seuraava liigaottelu pelataan Kauniaisissa lauantaina 11.11. ÅIFK:ta vastaan.

Ottelun tilastot

Ottelutiedot Tulospalvelussa