Churlevski SM-liigan lokakuun tähtipelaaja

GrIFK:hon täksi kaudeksi SIF:stä siirtynyt pelinrakentaja Filip Churlevski on valittu SM-liigan lokakuun tähtipelaajaksi. Grani pelasi kuukauden aikana viisi ottelua, joista neljässä Churlevski valittiin tähdistöön. Kentän parhaaksi hänet valittiin kotivoitto-ottelussa Dickeniä vastaan.

Kokemusta MM-kisoja myöten

31-vuotias Churlevski on kotoisin Pohjois-Makedoniasta, jossa käsipallon suosio on verrattavissa samaan mitä jääkiekko merkitsee suomalaisille.

– Käsipallolla on erityinen paikka Pohjois-Makedoniassa. Se on urheilulaji, joka valloittaa monien sydämet ja sitä pidetään usein maan ykköslajina. Fanit näkevät käsipallon uskontona ja ovat uskomattoman intohimoisia lajiin, varsinkin kiihkeissä otteluissa ja derbyissä.

Churlevski pelasi maajoukkueessa vuoden ajan, ja osallistui Välimeren kisoihin heinäkuussa 2018 ja MM-kisoihin Saksassa vuonna 2019.

– Maajoukkuetta valmensivat tuolloin PSG:n nykyinen luotsi Raúl González yhdessä Roberto García Parrondon kanssa, jonka MT Melsungen on tällä hetkellä Saksan Bundesliigan kärjessä.

8-vuotiaana käsipallon aloittanut 175-senttinen ja 100-kiloinen jässikkä edusti ennen Suomeen tuloa mm. maan huippuseuroihin kuuluvaa RK Eurofarm Rabotnikia, jonka väreissä hän pelasi myös Mestareiden liigaa, jossa  hienoimpana muistona on voitto unkarilaisesta mahtiseurasta Telekom Veszpremistä.

– Minulla on ollut onni kokea useita ikimuistoisia otteluita. Vardarin ja Pelisterin väliset derbyt olivat uskomattoman intensiivisiä ja jännittäviä. Lisäksi paikallisottelut Eurofarm Rabotnikin ja RK Pelisterin välillä olivat unohtumattomia villin tunnelman ja fanien sitoutumisen myötä.

Suomeen Churlevski tuli kaudelle 2020/21 ja asettui Siuntioon. SIF:ssä vierähti kolme kautta ennen siirtymistä GrIFK:hon.

– Halusin päästä vakavampaan ja omistautunempaan ympäristöön. Vaikka aikani SIF:ssä arvostettiin, joukkue kohtasi haasteita pelaajien saatavuuden kanssa harjoitusten aikana ja se vaikeutti tehokasta harjoittelua. Vaikka aikaani SIF:ssä arvostettiin, uskon, että siirtopäätökseni oli askel oikeaan suuntaan. Olen sopeutunut uuteen joukkueeseen hyvin.

GrIFK on aloittanut SM-liigan viidellä voitolla kuudesta mahdollisesta. Churlevski on onnistunut hyvin joukkueen nykyisen kakkosvalmentajan Anthony Hellakosken seuraajana.

– Joukkue on erittäin keskittynyt ja yhtenäinen ponnisteluissamme ja meillä kaikilla on vahva usko tekemäämme työhön. Meillä on mielestäni ollut erinomainen alku ja uskon voivamme saavuttaa vielä suurempaa menestystä. Olen tyytyväinen tähänastiseen suoritukseeni, mutta pyrin aina nostamaan tasoani.  Tällä kaudella tunnen olevani fyysisesti paremmin valmistautunut harjoitustemme ansiosta.

GrIFK:n pelaajistoon SM-liigan kuukauden tähtipelaajavalinta osui kaikkiaan kahdeksannen kerran. Aiemmin Granin pelaajista ovat valituksi tulleet Patrik Roslander marraskuussa 2022, Carl Weurlander saman vuoden huhtikuussa, Atte Pakarinen kahdesti (helmikuussa 2021 ja tammikuussa 2017), Anthony Hellakoski maaliskuussa 2021, Alexander Qvist tammikuussa 2020 ja Albert Georgs tammikuussa 2019.

Tähtipelaajapalkinto myönnetään kuukauden aikana eniten tähtiä keränneelle pelaajalle. Kaikki tähtipelaaja-valinnat löytyvät täältä.