Ensimmäinen pronssipeli kääntyi Dickenille – huikea kauden päätös edessä

SM-liigan pronssiottelun ensimmäinen osa GrIFK:n ja Dickenin välillä tarjosi juuri niin tiukkaa taistelua ja vähän maaleja kuin ennakkoon saattoi arvata. Joukkueet pelasivat kaksi puoliaikaa lähes samalla käsikirjoituksella, ainoastaan roolit vaihtuivat tauolla.

Grani oli ensimmäisellä jaksolla useampaan kertaan kahden maalin johdossa ja sillä oli riittävästi paikkoja repäistä isompi ero, mutta hyvistä paikoista ei saatu palloja sisään Filip Churlevskia lukuun ottamatta. Vierasjoukkueella oli lopussa vielä kultainen mahdollisuus pukukoppimaaliin, mutta tolppa pysäytti digitaalit taululla lukemiin 10-11.

Dicken tuli toiselle jaksolle päättäväisenä ja sai pienen flow’n peliinsä Benjamin Peitsaron maaleilla. Kolmella tähdellä ottelussa palkittu Peitsaro vei 48. minuutilla Dickenin kolmen maalin johtoon, jota Grani alkoi kuroa umpeen 7v6 pelillä. Ero kaventui useampaan otteeseen yhteen maaliin, mutta pari harhasyöttöä päästi Dickenin pälkähästä.

Tilanteessa 21-20 Dickenille ja reilu minuutti ennen loppua GrIFK otti aikalisän, jolla juonittiin tasoituspaikka, joka kilpistyi viivarikkoon. Dicken teki saman manööverin ajassa 59:24, ja pitkän hyökkäyksen päätteeksi pallo pelattiin Armi Pärtille, jota puolustettiin kuuden metrin alueella. Peitsaro niittasi loppulukemat seuranneesta seitsemän metrin heitosta.

GrIFK:n valmentaja Mikael Källman oli ottelun jälkeen pettynyt:

– Olen aika pettynyt. Kun päästetään vain 22 maalia pitäisi saada parempi tulos, mutta käyttäydyimme kuin kiltit koulupojat. Meillä on hyviä maalipaikkoja 7v6 pelissä, mutta emme laittaneet palloa maaliin.

Lauantaina edessä näkemisen arvoinen ottelu!

Kauden päätöspeli pelataan lauantaina kello 13:30 alkaen Luolassa, jonka katsomokapasiteetin luulisi olevan koetuksella. Grani lähtee jahtaamaan voittoa kahden maalin takaa, joka käsipallossa ei isommin tuo turvaa. Mitalit jaetaan kahden ottelun yhteismaalien perusteella.

Kuva: Aki Ylivarvi @aki_kuvaus