Cocks voitti Luolassa – GrIFK puolivälieriin

SM-liigan ylempi jatkosarja päätettiin kohtalon ottelulla, josta toisen osapuolen tie käy silotettua tietä välieriin ja toisen pomppuisempaa polkua puolivälieriin. Cocks oli ottelussa parempi 24-32 (14-16) vahvemman heittopelinsä ansiosta.

GrIFK:lla oli läpi ottelun vaikeuksia vieraiden puolustuksen murtamisessa. Se joutui jo alussa takaa-ajajaksi, eikä ei oikeastaan missään vaiheessa saanut hyökkäyspeliään kunnolla käyntiin. Cocks puolestaan hyökkäsi tehokkaasti kolmen kärjen taktiikalla, jossa Pavel Duda heitti takaa, Santeri Vainionpää viivalta ja Nuno Santos laidasta.

– Valitettavasti ottelu hieman valui meidän käsistä tänään. Cocks puolusti hyvin, heillä on kookas puolustus ja se teki usean maalin nopeista hyökkäyksistä. He saivat heitettyä myös helppoja maaleja tyhjiin kun jouduimme avamaan meidän peliä pelaamalla 7 vastaan 6. Ongelmamme oli tänään hyökkäyspelissä, jossa olimme liian köykäisiä sekä kollektiivisesti että henkilökohtaisesti. Rehellisyyden nimessä puolustimme tänään ihan hyvin, Mikael Källman mietti ottelun kulkua.

Kotijoukkueesta parhaiten onnistuivat kolmikko Fredrik Forss, Miro Koljonen ja Isak Lehvonen.

Kuusikymppiset käsismiehet saivat näköislahjat

Ottelun yhteydessä GrIFK Elit muisti kahta tänä keväänä 60 vuotta saavuttanutta Kauniaisten käsipallon vahvaa tekijää. Mikael Källman on Suomen kaikkien aikojen paras käsipalloilija ja lajilegenda, jonka meriittilista on lähes loputtoman pitkä. Jari Henttonen oli 1990-luvulla alustamassa GrIFK:n käsipallon nousua huipulle. “Jack” toimi myös 12 vuotta Käsipalloliiton puheenjohtajana, ja on tuttu näky Luolan lehtereillä.

Kristoffer Aspelin (vas) ja Christian Segersven (oik) ojensivat Mikael Källmanille legendasta itsestään TUSEM Essenin väreissä maalatun taulun.

Suomi-faniksi tunnustautuva GrIFK:n 1990-luvulla alkaneen nousun taustalla ollut Käsipalloliiton ex-puheenjohtaja Jari Henttonen Kristoffer Aspelinin ja Jenny Segersvenin välissä otti vastaan oman lahjataulunsa.

Seuraavaksi SIF:n kimppuun

Vuosi sitten Grani onnistui ylemmässä jatkosarjassa nousemaan suoralle välieräpaikalle, mutta nyt suunta oli päinvastainen, kun runkosarjan kakkossija putosi yhdellä pykälällä. Jatkosarjassa kirjattiin kaksi tappiota BK-46:lle ja kaksi Cocksille, ainoat kaksi voittoaan Grani haali HIFK:sta.

Puolivälierät SIF:iä vastaan alkavat heti maajoukkuetauon jälkeen Luolassa 20.3. Edellisen kerran kaksikko osui vastakkain semifinaaleissa kaudella 2020/21, jolloin Grani eteni välieriin voitoin 2-1.

Ottelun tilastot

Ottelutiedot Tulospalvelussa