Pudotuspelipaikat jaetaan lauantaina Luolassa – Voittaja suoraan välieriin

Miesten SM-liigan ylemmän jatkosarjan viimeisen kierroksen kohokohta pelataan lauantaina kello 16 alkaen Kauniaisten Luolassa. Koko kauden sarjataulukon kakkos- ja kolmospaikoista kilvoitelleet GrIFK ja Cocks asettuvat kentälle ottelussa, josta toinen jatkaa suoraan välieriin ja toinen SIF:n vastustajaksi puolivälieriin.

Riihimäen Cocks on viime aikoina käynyt sekä myötä- että vastamäessä. 43-34 Rökäletappiota HIFK:n vieraana viikko sitten seurasi keskiviikkona huippuonnistuminen ja arvokas 37-30 voitto lievistä motivaatio-ongelmista kärsineestä sarjaykkösestä BK-46:sta.

Arvoitukselliseksi Cocksin tekee läpi kauden ailahdellut pelin taso. Alkukaudesta joukkue sai pitkän tovin tulla toimeen ilman kapteeniaan Teemu Tammista, jonka poissaolo näkyi myös HIFK-tappiossa. Karjaata vastaan Tamminen oli jälleen elementissään, tuloksen sarjapisteiden lisäksi rivi täyteen tilastomerkintöjä: 10 maalia, kolme jäähyä ja kaksi tähteä.

GrIFK:n kolmen peräkkäisen tappion putki katkesi keskiviikkona HIFK:ta vastaan, kun joukkue osoitti henkistä voimaa ottamalla pakon sanelemana tarvitsemansa voiton, pitääkseen elossa mahdollisuuden edetä suoraan välieriin. Richard Sundbergin paluu toi jämäkkyyttä pelaamiseen ja Grani oli läpi ottelun askeleen punapaitojen edellä.

Cocks ja GrIFK ovat kohdanneet tällä kaudella neljä kertaa. Granilla voittoja on kaksi, Cocksilla yksi, ja kerran on päädytty pistejakoon. Lauantaina on odotettavissa tasaväkinen, tasokas ja  todella merkityksellinen taistelu, jonka voittaja pääsee parin viikon harjoittelutauolle. Toinen taas saa valmistautua kohtaamaan SIF:n heti maajoukkuetauon jälkeen 20.3. alkavissa puolivälierissä, jotka pelataan tänä vuonna paras kolmesta -systeemillä.

Källmanille synttärilahja

Ennen ottelua GrIFK muistaa äskettäin 60-vuotta täyttänyttä päävalmentajaansa Mikael Källmania merkkipäivän kunniaksi syntymäpäivälahjalla. Kaudella 2008/09 Kauniaisiin valmentamaan saapunut Källman koutsasi HC Westin kahteen Suomen mestaruuteen ja kahteen Suomen Cupin voittoon. Muutaman vuoden muissa maisemissa viettänyt käsipallolegenda palasi kaupunkiin vuoden vaihteessa 2019/20. Viime kaudella GrIFK saavutti Källmanin komennossa ensimmäisen mitalinsa sitten kevään 2017, ja kuluvan kauden korttihan on vielä kirjoittamatta…