Pronssitaistelu meni pannukakuksi – GrIFK jäi neljänneksi

GrIFK:n käsipallomiehet jäivät ilman mitalia tämän akuden SM-liigassa hävityään kaksiosaisen pronssiottelun Dickenille yhteismaalein 46-44. Kauniaisissa pelatun toisen osan ratkaisu nähtiin jo avauspuolituntisella, jonka päätteeksi Dicken johti 15-10. GrIFK nousi lopulta ottelussa tasoihin 24-24, mutta matka mitaleille oli lopulta melko selvä.

Grani hallitsi ottelun alkua ja johti 5-3, mutta Serhii Dubovykin tehohetki, kolme maalia puoleentoista minuuttiin alkoi kääntää laivan keulaa. Löydettyään lopullisen suuntansa laivalle Dicken pelasi fiksusti ja vakuuttavasti taukoon mennessä itselleen ottelussa viiden ja yhteismaaleissa seitsemän maalin johdon.

Kotijoukkue kiri toisella jaksolla kuuden maalin (15-21, 44 min.) takaa lopulta tasoihin, mutta kiriä hidasti muutama hassattu avopaikka, joissa ottelun parhaana pelaajana palkittu Bogdan Klepa veti pidemmän korren.

Dicken kuilun partaalta mitaleille

Joukkueiden tiet veivät kauden aikanalopulta tyystin eri suuntiin. Dicken aloitti pitkällä tappioputkella ja kävi pari pistettä pakkasen puolellakin, mutta ponnisti alemman jatkosarjan kautta aina välieriin saakka. Matkalla kaatui puolivälierissä HIFK, mutta BK-46 osoittautui finaalien suhteen liian kovaksi palaksi. Pronssimitaleille nousu onkin Dickeniltä todellinen tuhkimotarina.

Kolmas nelossija neljään vuoteen oli pettymys

Pronssiotteluissa GrIFK ei yltänyt samalle tasolle millä se taisteli ylemmässä jatkosarjassa jopa suorasta välieräpaikasta. Grani pudotti puolivälierissä kovasti kapealla porukalla SIF:n ja pelasi Cocksia vastaan tiukkoja otteluja välierissä, mutta kauden päättyminen viiden ottelun voitottomaan putkeen oli ehdottomasti suuri pettymys.

Mikael Källman löysi lukuisia syitä mitalin menetykseen loukkaantumisista ja maalintekotaidosta teknisiin virheisiin – mutta unohti vilkaista peiliin. Siinä hän kuitenkin oli oikeassa, että joukkue taisteli tässäkin ottelussa kaikkensa antaen.

– Teimme liian monta teknistä virhettä ensimmäisellä puoliajalla, joten kutsuimme enemmän tai vähemmän Dickenin ottamaan johtonsa. Nollasimme tilanteen tauolla ja onnistuimme rakentamaan todella hyvän puolustuksen sekä vahvan Parvisen maalissa. Valitettavasti teimme edelleen liikaa teknisiä virheitä myös toisella puoliajalla. Ennen kaikkea emme onnistuneet hyvissä maalipaikoissa, mikä valitettavasti vaikeutti kiinniottoa. Mutta joukkue jätti kaiken kentälle ja pelasimme erittäin hyvän toisen puoliajan!

Dickeniä vastaan Granin peluutus oli jo niin kaavoihinsa kangistunutta ja helposti ennakoitavissa, että vastustajan valmentaja Ken Sirenius tiesi täsmälleen mihin ja milloin iskeä. Kotiläksynsä tehnyt Sirenius osasi reagoida oikein ja oikea-aikaisesti molemmissa kohtaamisissa.

Granin onnistujiin kuului tänään Fredrik Parvinen, joka hyppäsi maaliin ensimmäisen puoliajan loppupuolella. Parvinen torjui ottelussa 14 kertaa. William Nysten pelasi tilaisuuden saatuaan jälleen ennakkoluulottomasti ja osoitti, että Granin vaihtopenkiltäkin löytyy paljon osaamista jota olisi voinut käyttää ahkerammin myös pelikentän puolella, muutenkin kuin vasta “pakon” edessä.