”Laget tränade bra under julpausen”

Första matchen för 2019 står på programmet och motståndet är Sjundeå!

Sjundeå ligger en poäng bakom Grani i tabellen och då förstår ni att det är två viktiga poäng som står på spel! Sjundeå vann senaste matchen i grottan ganska enkelt med 26-20 så det är ett revansch suget Grani som kommer att stå på andra sidan. Sjundeå har som bekant storskytten Alexander Von Numers på vänsternio, hårdskjutande Sten Maasalu på högernio och snabba högerkanten Ott Varik som Grani måste se upp med för att få med sig båda poängen hem till grottan!

Granis sista match för 2018 var derbysegern hemma mot Åbo. Den segern satt hårt inne då Grani låg under stora delar av matchen men kunde tillslut vinna med 26-23 efter fint målvaktspel av Abbe! Grani har haft väldigt svårt med sitt anfallsspel på senaste och det hoppas vi ska börja släppa nu!

En som har varit i Sjundeå i länge (34år) är Grifks andra tränare Toni Seijo. Sjundeå är hans moderförening och här får ni hans tankar kring matchen.


Tjena! Läget?
-Moro, bra som faan.

Du har nu varit coach i Frani några månader, hur känns det och trivs du?
– Känns bra och trivs också bra naturligtvis

Hur ser läget ut i truppen inför lördagen?
– Läget ser ok ut för tillfället, några skador ännu men det blir också bättre, förr eller senare… Laget tränade bra under julpausen.

Du har vart coach i Sjundeå tillsammans med Kajen i 3.5år, hur känns det att vara tillbaka på ”hemmaplan”?
– Jobbat, hållit reda på Kajen i 3,5 år. Enbart roligt att vara tillbaka, bor 2 minuter från hallen så kan sova till 13.40, matchen var väl kl 15.00???

Vad kommer vara viktigt mot Sjundeå?
– Hemspringet och att inte bli rädd för Ronis näsa. Ta vara på målchanserna man får och ha tålamod.

Tillsist, fick du något kul i julklapp ?
– Jepp, en bastu kvast (vihta). Bästa ändå var att få tillbringa julen med nära och kära.

#14