Spelet blev bättre och bättre

Publiken i Grottan efter nyår har varit helt magisk

Säsongen 19/20 slutade inte alls som vi eller någon annan heller hade tänkt sig. Vi behöver inte gå in djupare på det men som alla vet så förstörde det hemska Corona viruset i stort sett hela världens idrott säsongen 19/20.

Många av idrottens ligor i världen såsom handbollen här i Finland avslutades alltför tidigt. Nu är det bara att ta sikte på nästa säsong och göra det bästa av situationen. Det blir iallafall en lång försäsong så vi har tid att bygga upp oss fysiskt och förbättra vårat kollektiva spel.

Grankulla gjorde en betydligt bättre andra halva efter nyår där man visade att man kommer vara ett räkna med nästa säsong. Spelet blev bättre och bättre och publiken visade att dom gillade vad dom såg.

Det ska också sägas att publiken i Grottan efter nyår har varit helt magisk. Det var många hemmamatcher som spelarna lyftes utav stämningen som var i grottan. Vi hoppas att det fortsätter så även nästa säsong.

Det har varit riktigt kul att Alexander Qvist denna säsong då han tagit ett stort steg i sin utveckling som handbollsspelare. Grabben tog för sig på planen som om han spelat flera säsonger med herrarna. Han vållade stora problem med sin kvicka stegisättning och kraft. Bakåt är han också stabil för sin unga ålder där han har stor fördel att han har riktigt bra fysik. Hans prestation gick inte obemärkt förbi då han i Januari utsågs till månadens spelare i ligan. Det ska bli riktigt kul att följa killens utveckling och se hur bra han kan bli.

Innan jag går ut och tar mig en promenad i den friska luften så hoppas jag alla får ett trevligt veckoslut. Vi tar oss igenom denna annorlunda tid tillsammans och vi kommer alla tillbaka starkare.

Trevlig Helg!


Patrik “Pava” Johanson är den mest erfaren spelare i årets Grankulla IFK. Pava har bland annat spelat i Bundesliga och Champions League i flera år, och har vunnit 2 SM-guld i Sverige och VM-guld samt EM-silver med Sveriges U21 landslaget.