Taisteluvoitto HIFK:sta vei GrIFK:n pudotuspeleihin

Jatkosarjan neljäs ottelu toi jatkosarjan neljännen täyspotin GrIFK:n voittaessa HIFK:n toistamiseen viikon sisään. Lukemat 32-34 (15-14) varmistivat Granin paikan pudotuspeleihin, jossa vahvimmin on vastustajaksi ehdolla, kuten niin monta kertaa aiemminkin, rakas vihulainen SIF. Muilta osin alemman jatkosarjan sijoitukset ovat vielä täysin avoinna,

Äärettömän tasaisen avausjakson alkutahdit löivät Niki Tuominen ja Roman Protsenko. Maalivahtipelissä Granin Tommi Haverinen pesi isäntien kolleegansa puhtaasti. GrIFK hallitsi hienokseltaan ottelua mutta tauolle mentiin siitä huolimatta HIFK:n johdossa. Isännät pelasivat jakson lopun vahvasti, jota väkevän ottelun jälleen pelanneen Fredrik Forssin loukkaantuminen auttoi myös.

Toisen jakson molemmat aloittivat kunnon maalitehtailulla, jossa puolustuksessa ei paljoa ehditty seistä kun taas verkko soi ja mentiin vauhdilla toiseen päähän. 10 minuutissa nakattiin hurjassa tahdissa 16 maalia. HIFK:lla oli potissa käytännössä pakkovoitto, ja se näkyi kentällä. Isännät pelasivat parhaan jatkosarjaottelunsa, ja näyttivät jo viilettävän kohti voittoa, kun Ardo Puna viimeisteli toisen jakson viidennellä osumallaan tilanteeksi 28-25.

Grani tuli kuitenkin takaisin parin taktisen muutoksen myötä. Puna asetettiin lyhyempään liekaan, ja hyvän ottelun pelannut Haverinen vaihdettiin tuoreeseen Albert Georgsiin. Anthony Hellakoski maalasi kahdesti, Sundberg osui kolmesti, Daniel Långin avittaessa kahdella maalilla. Lopullinen ratkaisu nähtiin vajaat kaksi minuuttia ennen loppua. Alexander Qvistin 30-33 maalin yhteydessä HIFK:n parhaana palkittu Viktor Grönmark passitettiin jäähylle ja vei isänniltä mahdollisuuden yrittää tasoitusta ylivoimalla.

Richard Sundberg kentän kuningasleijona

Ottelun parhaana ansaitusti palkittu Sundberg oli oikeastaan ainoa pelaajista, joka toistuvasti onnistui kentän kummassakin päässä. Hellakoski johti Granin pallollista peliä ja myös Tuominen pelasi vahvasti hyökkäyspäässä. Forss palasi tauon jälkeen kentälle ja johti Sundbergin kanssa puolustusta mallikkaasti.

HIFK:lle tappio oli raskas sillä viime kauden liiganelosen kohdalla pudotuspelipaikkaan ei enää täysikään pistepotti riitä, sillä muidenkin otteluiden tulokset on oltava heille suosiollisia. Helsingissä seurataan perjantain ÅIFK-PIF ottelua peukut pystyssä Paraisten puolesta. Vierasvoitto Samppalinnassa avaisi nimittäin pelin viimeisestä Play off-paikasta taas täysin avoimeksi.

ÅIFK olisi voitolla jo erittäin lähellä ensimmäisiä puolivälieriään vuosiin, ja edessä saattaisi olla toisinto runkosarjan lopun maalierovertailusta kahden joukkueen kesinäisten otteluiden välillä.

Jatkosarja päättyy kotiluolaan

Grani saa nyt hengähtää hetken neljän ottelun tiukkatahtisen suman jälkeen. Jatkosarjan viimeisten kierrosten ottelut pelataan perjantaina 13.3. (ÅIFK-HIFK), sunnuntaina 15.3. (PIF-GrIFK), ja lauantaina 21.3., jolloin sarja päättyy otteluihin GrIFK-ÅIFK ja HIFK-PIF.

Play off-kevät vuosimallia 2020 käynnistyy puolivälierillä 26.3.