GrIFK voi varmistaa pudotuspelipaikkansa keskiviikkona

SM-liigan jatkosarjat ovat kääntymässä loppusuoralle kun kullakin joukkueella on enää kolme ottelua jäljellä. Alemman jatkosarjan ratkaisuhetket ovat käsillä keskiviikkona ja perjantaina kun käänteisen järjestyksen saanut toinen puolikas starttaa Helsingissä ja Turussa.

GrIFK:lla on takanaan neljän voitokkaan ottelun putki ja vahva tahtotila vapauttaa HIFK lähemmäs kesälaitumia. Voittamalla HIFK:n Grani ensinnäkin varmistaa jo pudotuspelipaikkansa, ja samalla asettaa ÅIFK:n pakkovoittojen tielle, mikäli turkulaiset vielä milisivät ohittaa Granin sarjataulukossa, ja samalla välttää kivenkova puolivälieräpari, joka tulee todennäköisesti olemaan joku kolmikosta BK-46, Dicken, Cocks.

Runkosarjassa Grani kävi pöllyttäytymässä HIFK:n käsittelyssä maalein 23-35, joten vieraat pääsevät jo toistamiseen hakemaan revanssia tähtirinnoista. Luvassa on todellinen taisteluottelu, koska myös HIFK havittelee edelleen Play offeja, ja samalla joukkue haluaisi katkaista kolmen ottelun tappioputkensa, joka tuli heille harvinaisen huonoon aikaan.

Kristian Janssonin merkitys joukkueen peliin kävi helmikuussa harvinaisen selväksi, eikä toista samanlaista johtajaa ole joukkueen riveistä löytynyt. Keskiviikkona on käytännössä viimeinen mahdollisuus kääntää kurssi, ja se vaatii sen että joku HIFK:sta ottaa joukkueen kannettavakseen.

Jännitys tiivistyy…

ÅIFK ja PIF pelaavat perjantaina 6.3. ottelussa, jossa lähtökohdat ovat lähes identtiset. PIF sai taannoisesta kotivoitostaan HIFK:ta vastaan uskoa ja mahdollisuuden taistella itsensä viivan yläpuolelle, mutta turkulaiset heittivät toivon liekkiin kylmää vettä menneen viikonlopun keskinäisessä ottelussa viimeisen sekunnin voittomaalillaan.  Yhdeksi sijoitusten kannalta merkittäväksi päiväksi on kalentereissa merkattu perjantai 13. päivä, kun ÅIFK ja HIFK kohtaavat Turussa. Sijoituksiin saadaan ratkaisuja viimeistään lauantaina 21.3. täyden liigakierroksen jälkeen.

Kuva: Niklas Montonen