GrIFK siirtyy norjalaiskomentoon – uusi päävalmentaja tulee Elverumista

Käsipallon SM-liigassa neljänneksi jäänyt GrIFK vaihtaa valmentajaa. Uusi päävalmentaja on Håkon Nerdrum, joka saapuu Suomeen Norjan pääsarjassa pelaavan Elverumin organisaatiosta. Nerdrumin sopimus on kaksivuotinen.

Håkon Nerdrum siirtyy Elverumin valmennustiimistä GrIFK:n päävalmentajaksi.

31-vuotias norjalainen siirtyy GrIFK:hon Elverumista, jossa hän on toiminut miesten edustusjoukkueen valmennustiimissä sekä A-poikien vastuuvalmentajana. Hänellä on ollut sormensa pelissä myös Ruotsin liigan IK Sävehofin videoanalyysien tekijänä.

– Olen työskennellyt nuorten pelaajien kehittämisen parissa Elverumissa vuodesta 2017 lähtien ja tehnyt videoanalyysejä mm. Børge Lundille ja Michael Apelgrenille. Olen saanut paljon inspiraatioita ja tietoa työskennellessäni monien kovien ammattilaisten kanssa Elverum Håndballin parissa ja sen ympärillä.

Nerdrumille Suomi ja GrIFK tarjoaa mahdollisuuden päästä kokeilemaan siipiensä kantavuutta.

– Jännittävää muuttaa uuteen maahan. Nykyisessä elämäntilanteessani se oli juuri nyt mahdollista. Seitsemän vuotta samassa organisaatiossa on urheilumaailmassa pitkä aika. Nyt tuli tilaisuus saada vastuuta kokonaisen seuran toiminnasta.

– Tiedän aivan liian vähän suomalaisesta käsipallosta, mutta opin varmasti koko ajan siitä enemmän. Tunnen pelaajia, jotka ovat käyneet Norjan ja Ruotsin sarjoissa ja olen ehtinyt lukea vähän seuran historiasta.

Kauniaisissa Nerdrum tulee toimimaan edustusjoukkueen lisäksi myös GrIFK Akademin 1. divisioonajoukkueen sekä A- ja B-poikien valmennuksen, sekä A- ja B-ikäisten poikien ja tyttöjen pelaajakehityksen parissa. Nerdrumin kokemuksen avulla GrIFK:n nykyistä pelaajapolkua halutaan kehittää entisestään.

– Toivon, että menestymme ja saavutamme ne tavoitteet, jotka seura asettaa, ja saamme luotua seuralle vihreä-valkoisen linjan, joka tuottaa enemmän omia junioripelaajia edustusjoukkueeseen. Se tulee olemaan tärkeä tehtävä.

Koko seuran satsaus

GrIFK Käsipallon puheenjohtaja Jenny Segersvenin mukaan yksi seuran päätavoitteista on edistää lajin kehittymistä Suomessa.

– Me GrIFK:ssa haluamme tarjota parempaa käsipalloa mahdollisimman laajalle kohderyhmälle. Seura jatkaa määrätietoista työtä tarjota kaikille pelaajilleen yhdenvertaiset mahdollisuudet osallistua ikään, taustaan tai sukupuoleen katsomatta. Työskentelemme aktiivisesti kehittääksemme toimintaa, jossa pelaajamme pysyvät mukana mahdollisimman pitkään. Näin varmistamme, että edustusjoukkueidemme perustat koostuu pelaajista, joilla on taustaa GrIFK:ssa.

– Tärkeä osa sitä on houkutella seuraan hyviä valmentajia ja toimia työnantajana, joka tarjoaa tukea, koulutusta ja hyvät edellytykset hoitaa työtään. Se, että olemme yhdessä onnistuneet houkuttelemaan Håkonin kaltaisen huippuvalmentajan tänne, tukee strategiaamme ja vie käsipalloa Suomessa isoin askelin eteenpäin. On mahtavaa, että olemme löytäneet ratkaisun, jossa Håkonilla on miesten edustusjoukkueen lisäksi mahdollisuus kehittää seurassamme huippukäsipalloajattelua ja pelaajapolkua, sekä tukea ja kehittää juniorijoukkueidemme valmentajia sekä tyttöjen että poikien puolella. Uskomme, että tällä investoinnilla otamme isoja askeleita kohti modernia ja inspiroivaa käsipalloa.