SM-liigasta tulee Aktialiiga

Suomen Käsipalloliitto on solminut Aktian kanssa yhteistyösopimuksen, jolla Aktiasta tulee Suomen Käsipalloliiton pääyhteistyökumppani. Samalla käsipallon ylimmät sarjatasot nimetään uudelleen Aktialiigaksi. Miesten Suomen mestaruuksista on kamppailtu vuodesta 1944 lähtien. Pääsarjaa pelattiin SM-sarjana vuoteen 2010 asti, vuodesta 2011 kauteen 2023/24 pelattiin SM-liigaa.

Kaksivuotinen sopimus

Aktian ja Suomen Käsipalloliiton yhteistyö alkaa uuden pelikauden käynnistyessä 1.7.2024. Sopimus on kaksivuotinen, mutta se sisältää myös mahdollisuuden pidempään kumppanuuteen.

Jatkossa sekä miesten että naisten pääsarjan ottelut pelataan Aktialiiga-nimen alla, ja ottelutuloksia seurataan Aktia Tulospalvelun kautta. Yhteistyö kattaa myös Aktia School Tour -koulukiertueen, johon osallistuu vuosittain yli 20 000 koululaista. Kiertue on käsipallon tunnettuuden ja harrastajamäärien kasvattamisen keskeinen konsepti. Aktia School Tourin aloitus on syyslukukauden aikana.

”Meille Aktiassa on tärkeää tukea suomalaista liikuntaharrastusta ja urheilua junioritoiminnasta maajoukkuetasolle, ja Suomen Käsipalloliiton tukeminen on yksi tapa toteuttaa tätä. Lisäksi käsipallo on lajina helposti lähestyttävä, ja siihen pääsee mukaan pienelläkin kustannuksella”, Aktian Brand Lead Anna Holtari sanoo.

Sekä Aktian että Käsipalloliiton arvoissa korostuvat yksilön kunnioittaminen ja arvostaminen, koko joukkueen kannustaminen ja pitkälle eteenpäin katsova toimintakulttuuri.

”Käsipalloyhteisö on erittäin vahva, ja monessa tapauksessa jo kolmas sukupolvi on menossa mukana. Myös meillä Aktiassa on tyytyväisiä asiakkaita monessa sukupolvessa. Menestys syntyy vahvasta näkemyksestä ja intohimosta tehdä asiat paremmin, ajatella avarammin ja löytää haasteista mahdollisuuksia”, Holtari jatkaa.

Käsipalloliitolle Aktia on mieluinen yhteistyökumppani

”Yhteistyö Aktian kanssa merkitsee meille erittäin tärkeää kumppanuutta. On hienoa lähteä matkalle kumppanin kanssa, joka jakaa arvomme ja toimintakulttuurimme nuorekkaana, energisenä, kehittyvänä ja kasvavana toimijana. Meitä yhdistävät reiluus ja kunnioitus: käsipallo ja Aktia ovat luontevat yhteistyökumppanit. Toivomme molempia osapuolia palkitsevaa ja pitkäaikaista yhteistyötä”, Suomen Käsipalloliiton toiminnanjohtaja Päivi Mitrunen sanoo.

Aktialiigan logon on suunnitellut graafinen suunnittelija Miika Kumpulainen Kumppari-yhtiöstä. Hän on tunnettu erityisesti urheilubrändien visuaalisten identiteettien muotoilijana Suomessa ja ulkomailla.