Hagman: Ylempi jatkosarja tärkeä itseluottamukselle

Ensimmäistä kauttaan GrIFK:n päävalmentajana operoiva Kaj Hagman luotsasi joukkueensa sen parhaaseen runkosarjasijoitukseen sitten sen kun HC West palasi seuran liigajoukkueeksi. Kausien 2016/17 ja 2017/18 viidennet sijat saivat nyt jatkoksi neljännen sijan, ja sen myötä GrIFK nähdään tänä keväänä ylemmässä jatkosarjassa haastamassa viime kevään mitalikolmikkoa Cocks, Dicken, BK-46.

YLE Sporten kävi syksyllä läpi kaikkien liigajoukkueiden valmentajat ja teki kysymyspatteriston joihin jokainen vastasi. GrIFK:n verkkotoimitus tenttasi Hagmanilta nyt runkosarjan jälkeen samat kysymykset plus muutaman tarkentavan SM-liigan kevättä silmällä pitäen.

1. Onko joukkue pysynyt kauden tavoitteessaan?

Saavutimme runkosarjassa neljännen sijan vaikka meillä oli todella rikkinäinen syyskausi. Kyllä pidän vielä kiinni siitä positiivisestä ajattelusta että pelaamme mitaleista. Toivon että pelaajat pysyy terveinä jotta saamme ehjän loppukauden, ja saadaan uudet pelaajat sisäänajettua kunnolla ja että pystymme haastamaan kärkijoukkueet. Hyökkäyksessä meidän pitää parantaa paljon mutta koko kokonaisuus yritetään saamaan kuntoon ennen ratkaisevia pelejä.

Sanoit kauden alla näin: Jag vill att vi spelar en modern handboll och visar upp en sällan skådad “fighting spirit”.
Kuinka hyvin se on mielestäsi toteutunut? Onko runkosarjan neljäs sija enemmän joukkueen taistelutahdon ansiota vai joukkueen pelaaman modernin käsipallon tulosta?

Sanoisin että ehkä ne on ollut enemmän taisteluvoittoja. Välillä ollaan saatu puolustus kivasti toimimaan eri muodoilla mutta hyökkäyspäässä ja vastahyökkäys peli on toiminut toivotulla tavalla vain ajoittain.

Jos mennään vähän noiden YLE:n kysymysten ulkopuolelle niin kerro sykähdyttävimmät hetket jotka jäivät parhaiten mieleen 18 pelin runkosarjasta?

Molemmat HIFK-pelit oli vähän erikoisia… Ensimmäisessä pelattiin hyvä eka puoliaika ja toisessa noustiin hyvin tokassa.

Mitä Granin pääsy ylempään jatkosarjaan merkitsee joukkueelle?

Ennenkaikkea se merkitsee paljon itseluottamukselle. Nyt saamme pelata kaikki pelit huippujokkueita vastaan.

2. Kenet nostaisit joukkueesi mielenkiintoisimmaksi pelaajaksi?

Jokikinen pelaaja on tärkeä meidän joukkueessa ja sen kaikki ovat myös näyttäneet. Jos joku pitää nostaa niin sanotaan Albert Georgs, hän on pelannut hienon syyskauden ja palkittiin koko liigan tähtipelaajana tammikuussa.

3. Kuka on liigan paras pelaaja?

Nico Rönnberg on näyttänyt että hän on tittelin arvoinen.

4. Kuka on liigan paras ulkomaalaisvahvistus?

Paras ulkomaalainen… Meidän Anton (Karlsson) on yksi parhaista ja HIFK:n (Ardo) Puna on ollut vedossa, mutta ehkä kuitenkin Cocksin (Giedrius) Morkunas.

5. Mitä vaaditaan ja kuinka kauan menee siihen että liigalla olisi joku muu ennakkosuosikki kuin Cocks?

Luulen että mahdollisimman monen joukkueen pitäisi pelata kansainvälisiä pelejä, kuten Dicken on nyt osallistunut EHF Challenge Cupiin. Se auttaisi pääsemään lähemmäksi Cocksia. Ja tietysti rahaa tarvitaan.

Yle Sportens handbollsenkät: Nico Rönnberg är ligans bästa spelare men även Cocks akilleshäl – Källman vill att stjärnan flyttar utomlands

Lagens representanter fick fem mer eller mindre kluriga frågor. Klubbarna svarade i den ordning de placerade sig i grundserien förra säsongen.


Jag vill att vi spelar en modern handboll och visar upp en sällan skådad ”fighting spirit”. Jag är mer en optimist än en pessimist så jag säger att vi spelar om medaljer.

Jag säger hela laget men kan lyfta fram Jonathan Almark och vår nya center Anton Karlsson. Sen förstås Anthony Hellakoski och Miro Koljonen.

Nog är det Nico Rönnberg för tillfället, men samtidigt är han Cocks akilleshäl. Så länge han hålls frisk går laget som på räls men händer det något med Nico vet man aldrig hur det kommer att gå.

Juri Lukyanchuk från Cocks men hoppas att det är Anton Karlsson.

Hoppas det händer snart. Men för att utmana Cocks behöver de övriga lagen en bredare trupp. Personligen är jag hungrig att vinna så hoppas det sker inom en snar framtid.