Dicken-peli aloittaa jatkosarjan

SM-liigan ylempi jatkosarja pyörähtää käyntiin lauantaina kahdella ottelulla kun GrIFK siirtyy kartalla piirun verran itään, Pirkkolaan, jossa Dicken lähtee peliin kahdeksan pisteen keulan turvin Graniin nähden. Riihimäellä starttaavat samaan aikaan Cocks ja BK-46 oman taistonsa pisteistä.

Grani ja Dicken kohtasivat runkosarjan puitteissa kahdesti. Vierasottelussa vahva isäntä kukisti urheasti taistelleen vieraansa vastarinnan maalein 29-22. Kauniaisissa Grani ei saanut hyvästä alusta huolimatta muuta kuin vastatuulta siipiensä alle kun 5-1 johto kääntyi karseaan 18-28 kotitappioon.

Nyt päästään kuitenkin hieman paremmista lähtökohdista liikkeelle. Anthony Hellakoski on päässyt hyvään vauhtiin pitkän loukkaantumisensa jälkeen ja on ollut parissa runkosarjan loppupuolen pelissä lähes pitelemätön. Nikola Zujic sopeutuu hiljalleen muun joukkueen rytmiin ja Albert Georgs on hyvä perusta puolustuspään pelaamiseen. Kun vielä Miro Koljonen ja Granin ruotsalaisvahvistukset ovat osoittaneet sisukkuutensa tärkeissä peleissä, on vierasjoukkueella hyvin pelimerkkejä haastaa Lauttasaaren ylpeys kunnon matsiin.

Viime kevään hopeajoukkue Dicken on pelannut samalla sapluunalla jo vuosia ja on tänä vuonna ottanut askeleen kohti kansainvälisiä kenttiä. EHF:n Challenge Cupissa se on ansaitusti jo kahdeksan parhaan joukossa. Maajoukkuepelaajia vilisevä porukka ei ole liigassa valloittanut maalipörssin kärkipaikkoja mutta on tehnyt tasaisesti tulosta laidasta toiseen.

GrIFK:n valmentaja Kaj Hagman piti joukkueensa selviytymistä ylempään jatkosarjaan hyvänä asiana, vaikka viime vuosina välieriin ollaankin ponnistettu alemmasta jatkosarjasta varsin hyvällä prosentilla. Kun suoraan välieräpaikkaan on reilusti matkaa on tavoitteet jatkosarjaotteluissa Cocksia, Dickeniä ja BK:ta vastaan valmistaa joukkue kevääksi vahvaan pudotuspelimoodiin.

“Ennenkaikkea se merkitsee paljon itseluottamukselle. Nyt saamme pelata kaikki pelit huippujokkueita vastaan”, mies kommentoi ylempään jatkosarjaan selviytymistä. Vaikka Grani lähteekin sarjataulukossa muita tukalammasta tilanteesta, on jokaisessa ottelussa tavoitteena vain voitto.