GrIFK romahti, Dicken rynni voittoon

SM-liigan ylempi jatkosarja alkoi mollissa kun Dicken murjoi Pirkkolassa GrIFK:n. Tasaisen 13-12 päättyneen avausjakson jälkeen isännät pistivät puolustuspelinsä kuntoon ja pääsi sen myötä kontraamaan helppoja maaleja ja pudotti eron kasvaessa vieraiden leukoja kohti rintaa. Tauon jälkeinen puolituntinen meni punapaidoille 23-7 ja koko ottelu 36-19.

GrIFK aloitti ottelun taistellen ja pysyi hyvin Dickenin tahdissa. Johtoasema vaihtui useaan otteeseen ja ero ei missään vaiheessa kasvanut kahta maalia suuremmaksi kumpaankaan suuntaan. Kentän parhaat pelaajat olivat maalejaan vartioineet Albert Georgs ja Mikael Mäkelä. Nikola Zujic oli maaliahnein viidellä osumamalla.

Sami Silfverin tasoitettua tilanteeksi 12-12 puolisen minuuttia ennen taukoa Dicken käytti aikalisänsä jonka joukkue hyödynsi Max Granlundin pommilla. Sama mies löi alkutahdit myös Granin romahdukselle toisen jakson alussa. Kaksi peräkkäistä maalia vei Dickenin kolmen maalin johtoon. Robin Granlund teki vielä neljännen peräkkäisen Dicken-osuman ennen Granin toisen jakson avannutta Miro Koljosen komeaa japsia (16-13, 34 min).

Grani pysyi omalla kenttäpuoliskollaan vielä joten kuten pelissä mukana mutta hyökkäyksissä oli paras jo terä tylsynyt. Dicken puolusti vieraat heikkoihin heittopaikkoihin ja kontrasi selkeän eron.

Asemapelissä vieraiden puolustusmuuri alkoi yksittäisten riskinottojen takia halkeilla ja Dickenin heittovoimainen porukka kiitti. 10 minuuttia ennen loppua ero oli jo 10 maalia (28-18), eikä armoa annettu lopussakaan. Anthony Hellakosken juoniman Granin 18. osuman ja viimeisellä minuutilla Jonathan Almarkin laidalta viimeistelemän GrIFK:n viimeisen maalin väliin jäi peräti 14 minuutin maaliton ajanjakso.

Kolmen tähden mieheksi valittu Mäkelä pelasi varmasti loppuun saakka, kaksi tähteä meni Max Granlundille, joka nakutti ratkaisevimmat osumat. Viimeinen tähti meni vieraiden peliä rakentaneelle Hellakoskelle.

Hagman pisti romahduksen kunnon piikkiin

GrIFK:n valmentaja Kaj Hagman kehui ottelun päätyttyä joukkueensa avausjaksoa mutta murehti juoksukuntoa.

“Meillä on nyt kuukausi aikaa kohentaa kuntoa. Tänään nähtiin ettei pysytä mukana ja siihen on lähiviikkoina saatava muutos.”

Muutakin pohdittavaa Granilla riittää sillä hyökkäyspeli keskittyi liiaksi pakkien varaan ja suuntautui keskelle päin. Joukkueella on käytössään maajoukkuelaituri ja yksi liigan parhaista senttereistä mutta heitä ei juurikaan hyödynnetty. Anton Karlsson vapautettiin ensimmäisessä hyökkäyksessä hienolla kuvoilla maalintekoon mutta siihen kunnon maalipaikat sentterille sitten jäikin. Miro Koljosen ainoa laitapaikka oli tuo mainittu japsi.

Toiselle laidalle paikkoja saatiin pelattua muutama, niistä Patrik Långin loukattua nilkkansa pelikomennuksen saanut  Almark viimeisteli kolmasti.

Keskiviikkona kotipeli Cocksia vastaan

Grani pelaa Dickenin Eurocup-kiireiden johdosta otteluohjelmaan tehtyjen muutosten takia kaksi seuraavaa otteluaan kotiluolassa. Heti keskiviikkona vieraaksi saapuu Cocks, joka lauantain ottelussaan voitti BK-46:n 26-21. GrIFK saa Dickeniä vastaan revanssimahdollisuuden lauantaina 16.3.

Kuva: Niklas Montonen.