GrIFK pyrkii pysäyttämään Cocksin

GrIFK kykeni ylemmän jatkosarjan alkajaisiksi olemaan vain pikkuruinen kivenmurunen Dickenin tiellä. Keskiviikkona vastustajaksi saapuu Cocks joka tavoittelee tosissaan sarjan voittoa ja sen tuomaa kotietua mitalipeleihin. BK-46:n lauantaina 26-21 voittanut hallitseva mestari saapuu Luolaan kello 19:00 alkavaan otteluun.

Mestareiden liigassa vahvasti alkukaudesta keskittyneen Cocksin urakka on tällä kaudella kattanut jo 39 virallista ottelua. SM-liigassa joukkue on onnistunut yhtä vaille kaikissa peleissä pitämään pisteet itsellään, mutta Baltian liigassa 10 ottelussa se kasasi ”vain” 7 pistettä. Lohkossaan viidenneksi jäänyt Cocks keskittänee ainakin osan fokuksestaan tulevaan viikonloppuun, jolloin se pelaa kahdesti Pölva Servitiä vastaan.

Karlsson: ”Emme voi sallia heidän tekevän 30+ maalia”

Anton Karlsson maalinteossa Dickeniä vastaan. Kuva: Niklas Montonen

Anton Karlsson maalinteossa Dickeniä vastaan.
Kuva: Niklas Montonen

”Hukkasimme meidän pelimme ja tuntui siltä kuin myös kuntomme taisi pettää. Ajauduimme Dickenin asettamaan puolustusansaan, mikä johti siihen että he pääsivät kontraamaan meidät täysin hajalle.”, analysoi GrIFK:n sentteri Anton Karlsson lauantain rökäletappiota Dickenille.

Jotain Grani voi silti ottaa ottelusta mukaansa:

– ”Pelasimme erinomaisen ensimmäisen puoliajan sekä hyökkäys- että puolustuspäässä.”

Puolustuspeliä on varaa vielä koventaa sillä Pirkkolan pelissä ei tuomittu ainoatakaan kaksiminuuttista.

Keskiviikkona on taisteltava ja pelattava fiksusti täydet 60 minuuttia. Suoraan välieräpaikkaan Granilla ei enää ole asiaa joten paineet otteluvoitosta on riihimäkeläisillä. Karlssonin mukaan Cocksia on kauden aiemmissa keskinäisissä otteluissa kunnioitettu aivan liikaa.

– ”Asenteen on oltava kunnossa, mitään ei saa antaa ilmaiseksi. Taistelun on kestettävä aloitusvihellyksestä loppusummeriin asti. Käsipallo on laji jossa kaikki voivat voittaa toisensa ja siihen meidän tulee luottaa.”

– ”Emme voi sallia heidän tekevän 30+ maalia koska heitä vastaan sen tekeminen on erittäin vaikeaa. Pallosta on pidettävä hyvää huolta, on vältettävä teknisiä virheitä ja puolustusasemiin on juostava lujaa koska he käyttävät tilaisuutensa todella hyvin.”

– ”Cocksia ei voi voittaa pelaamalla joka hyökkäystä heidän muuriaan vastaan vaan meidän on saatava myös vastaiskumaaleja.”

Maalipaikoissa onnistuttava maksimiteholla

GrIFK:n hyökkäyspeliin on Dicken-otteluun verrattuna löydettävä parempaa liikettä jotta joukkue pääsisi kunnolla ahdistelemaan valmentaja Kaj Hagmanin SM-liigan parhaaksi ulkomaalaisvahvistukseksi nostaman Giedrius Morkunasin vartioimaa vierasmaalia. Liigan torjuntatilaston kärkinimi on 18 pelaamassaan pelissä yltänyt kunnioitettavaan 47 torjuntaprosenttiin. Huono ei ole myöskään toinen vaihtoehto, Vitali Shitsko. Kookas venäläinen on erityisesti seitsemän metrin heitoissa ollut vaikea ohitettava.