GrIFK paransi, Cocks voitti

GrIFK onnistui tavoitteessaan parantaa peliään mutta Cocks vei pisteet kun joukkueet kohtasivat ylemmän jatkosarjan merkeissä Luolassa. Cocks otti kaikesta huolimatta liigapisteet mukaansa 24-28 (12-15) voitollaan ja jatkaa liigan kärjessä.

Ottelun alku ei suuria luvannut kotijoukkueelle, jonka hyökkäyksistä puuttui vauhti ja uskallus. Cocks hyödynsi tilanteensa paremmin ja eteni nopeasti 1-4 johtoon ennen kuin Grani sai hyökkäyksiinsä oikean moodin. Miro Koljosen maalilla GrIFK nousi 7-6 johtoon, mutta Cocks vastasi väkevästi ja teki ottelun neljä seuraavaa maalia. 2-3 maalin ero säilyi muuttumattomana taukovihellykseen saakka.

Jäähyrikas avausjakso

Ottelussa jaettiin kaikkiaan neljä kaksiminuuttista ja yksi punainen kortti, jotka kaikki tulivat ensimmäisen jakson aikana osumista kasvojen alueelle. Ihan nappiin kaikki tulkinnat muuten hyvin viheltäneeltä tuomariparilta eivät menneet, sillä Anton Karlssonin kakkoseen johtanut tilanne vaikutti aivan puhtaalta puolustamiselta. Kun heti perään Alexander Lång passitettiin suoralla punaisella kortilla katsomon puolelle, Grani asetettiin pahaan paikkaan. GrIFK:n paras vaihe ottelussa kuitenkin osui noiden jäähyjen tappamiseen sillä joukkue taisteli tilanteesta aiheutuneen rankkarin jälkeen liki kahden minuutin mittaisen kahden miehen alivoimapelinsä Patrik Johansonin maalilla tasoihin.

Toisella jaksolla Cocks tuplasi johtonsa onnistuttuaan hyödyntämään joukkueen pirteimmän pelaajan Davor Basaricin liikkeitä. Sentteri pääsi viivalta viimeistelemään viisi maalia ja palkittiin myös ottelun parhaana. Nico Rönnberg pelasi säästeliäästi mutta tehokkaasti.

GrIFK käytti Dicken-peliin verrattuna hieman enemmän vaihtomiehiään, mutta avauskuusikko vastasi kaikista joukkueensa maaleista. Anthony Hellakoski oli illan viihdyttävin maalintekijä veivattuaan muutaman todella näyttävän maalin. Karlsson löydettiin nyt Dicken-peliin verrattuna paremmin viivalta, sen sijaan laitureille pelatut paikat loistivat jälleen vain poissaolollaan.

Dicken, BK kahdesti ja Cocks

Ylemmän jatkosarjan otteluohjelmaa on jouduttu hieman rukkaamaan EHF Challenge Cupin tieltä, mikä vaikuttaa osaltaan myös Granin ottelujärjestykseen.

Dicken on ylemmän jatkosarjan neljän seuraavan ottelun toisena osapuolena, Luolaan lauttasaarelaiset saapuvat 16.3. GrIFK:n ottelut BK-46:tta vastaan saavat odottaa vielä tovin sillä Grani pelaa karjaalaisia vastaan lauantaina 23.3. ja keskiviikkona 27.3. Jatkosarja päätetään huhtikuun puolella 3.4. Riihimäellä.